Foto: LETA

Valsti par telekomunikācijas milžu SIA "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) valsts kapitāla daļām konsultēs "KPMG Baltics", portālu "Delfi" informēja Privatizācijas aģentūras (PA) pārstāvis Guntis Kārkliņš.

SIA "KPMG Baltics" uzvarējis slēgtajā konkursā par valsts stratēģijas rīcībai ar "Lattelecom" un LMT kapitāla daļām izstrādi.

Kopējā līgumcena, kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapa, ir 179 400 eiro. "KPMG Baltics" piedāvāja konkursā zemāko cenu.

Vienlaikus Kārkliņš informēja, ka "šobrīd ir sagatavots ziņojums par slēgtā konkursa rezultātiem, kas tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabineta (MK) sēdē".

Plānots, ka ziņojums valdībai tiks iesniegts jau tuvākajā laikā. Līgums ar uzvarētāju "KPMG Baltics" tiks slēgts pēc tam, kad šāda darījuma slēgšanai savu piekrišanu būs devis MK.

Jau vēstīts, ka aprīlī valdība vienojās, ka "Lattelecom" un SIA LMT netiks apvienoti.

Saskaņā ar MK lēmumu PA, piesaistot neatkarīgu starptautisku konsultantu, tika uzdots veikt makroekonomisko, mikroekonomisko un sociālekonomisko izpēti par turpmāko rīcību ar "Lattelecom" un LMT valsts kapitāla daļām, izskatot visus iespējamos rīcības variantus un novērtējot katra varianta stiprās un vājās puses.

PA izsludināja konkursu. Konkursa kandidātu atlases nolikums paredzēja vairākas galvenās prasības kandidātiem, tostarp kandidāta pieredzi konsultāciju sniegšanā telekomunikāciju uzņēmumu apvienošanas vai pārņemšanas darījumu apkalpošanā, kur katra darījuma vērtība ir ne mazāka par 100 miljoniem eiro.

Konkursā pieteicās pieci kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!