Foto: Publicitātes foto

Pēc vairāku mēnešu aktīvām sarunām valsts atpirkusi savulaik aviokompānijas "airBaltic" privātajam akcionāram piederējušās obligācijas un novērsusi iespēju, ka par lidsabiedrības līdzīpašnieku kļūst nezināmas personas, pirmdien vēstī LNT raidījums "LNT Ziņas".

Pārpirktie vērtspapīri bijuši konvertējamās obligācijas. Tās kopš gada vidus pārvērstas akcijās, un to īpašniekam ļāva kļūt par aptuveni 10% "airBaltic" akciju īpašnieku. Valsts puse vairākus mēnešus risinājusi sarunas ar šo obligāciju turētāju - "Nordea" banku. Taču patiesais šo vērtspapīru īpašnieks atklāts netiek, vēstī "LNT Ziņas".

Valsts savā īpašumā obligācijas ieguvusi pirms dažām dienām, bet tam nauda no budžeta papildu neesot jāprasa. Par nepieciešamo finansējumu padomāts jau gada sākumā. Obligāciju atpirkšanas cena bijusi vairāk nekā uz pusi mazāka par šo vērtspapīru 20 miljonu eiro nominālvērtību, raidījumam atzinis "airBaltic" valsts kapitāldaļu turētāja pārstāvis, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

"Plus šajā pirkuma darījumā bija vēl vairāki nosacījumi, kas dod iespēju šo darījumu vērtēt arī no valsts puses, piekrist tā nosacījumiem un izpildīt," teicis Ozoliņš.

No iepriekšējo "airBaltic" akcionāru puses tiek izbeigtas arī pret aviokompāniju vērstās tiesvedības, kuras traucējušas stratēģiskā investora piesaistei. Līdz ar to pirmdien "airBaltic" akcionāru sapulcē nolemts palielināt kompānijas pamatkapitālu par 20 miljoniem eiro. Tagad tas pārsniedzot 125 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!