Foto: F64
Valstij pilnībā vai daļēji piederošās kapitālsabiedrības valstij dividendēs izmaksās 85% no 2018. gada peļņas, paredz 2019. gada budžeta likumprojekts.

No likumprojekta izriet, ka minimālā dividendēs izmaksājamā peļņas daļa par 2018. pārskata gadu valsts izšķirošajā ietekmē esošām kapitālsabiedrībām (tajā skaitā netiešā izšķirošajā ietekmē esošām kapitālsabiedrībām) tika aprēķināta 50% apmērā, bet kapitālsabiedrībām, kurās visas kapitāla daļas tieši vai pastarpināti pieder valstij, 2019.gadā par 2018.pārskata gadu noteiks 85% apmērā no attiecīgās kapitālsabiedrības tīrās peļņas.

Likumprojekts paredz, ka AS "Latvenergo" ieskaitīs valsts pamatbudžeta ieņēmumos maksājumu par valsts kapitāla izmantošanu 132,93 miljonus eiro.

VAS "Latvijas Loto" ieskaitīs valsts pamatbudžeta ieņēmumos maksājumu par valsts kapitāla izmantošanu 2,6 miljonus eiro, AS "Latvijas Valsts meži" - 77,2 miljonus eiro, bet AS "Augstsprieguma tīkls" - 3,6 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka 2019. gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!