Foto: DELFI

VAS "Privatizācijas aģentūra" (PA) izsolē piedāvās iegādāties nekustamo īpašumu ekskluzīvā Rīgas vietā – Kuģu ielā 13. Īpašums sastāv no būves ar kopējo platību 3641 kvadrātmetri un zemesgabala ar platību 0,1189 ha. Savukārt izsoles sākuma cena būs 1 660 000 eiro.

Tiek uzsvērts, ka īpašums atrodas ekskluzīvā vietā netālu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas un viesnīcas "Radisson Blu Daugava". Četrstāvu ēka, kurai ir arī divi pazemes stāvi, ir būvēta 1910. gadā un iepriekš ēka ir tikusi izmantota kā mācību iestāde, portālu "Delfi" informēja PA.

Ar Ministru kabineta 2018. gada 13. jūnija rīkojumu nekustamais īpašums Kuģu ielā 13 tika nodots privatizācijai. PA valdes apstiprinātie nekustamā īpašuma privatizācijas noteikumi paredz to pārdot izsolē ar augšupejošu soli un izsoles sākuma cena ir 1,660 miljoni eiro.

Maksāšanas līdzekļu proporcija par nekustamo īpašumu kopumā ir noteikta 75,31% eiro, 18,43% privatizācijas sertifikāti un 6,26 % īpašuma kompensācijas sertifikāti. Pircējs samaksu par nekustamo īpašumu varēs veikt uzreiz, vai arī to nomaksāt līdz 10 gadiem.

Izsole paredzēta 2019. gada 1. augustā.

Iepriekš medijos izskanējis, ka īpašuma privatizēt varētu uzņēmējam Mihailam Uļmanam piederošais uzņēmums SIA "Jūsu grupa "Arhitekts"".

Kā portālu "Delfi" informēja PA, 2011. gada 7. decembrī "Jūsu grupa "Arhitekts"" Rīgas apgabaltiesā cēla prasību par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamo īpašumu Kuģu ielā 13. Savukārt 2017. gada 15. maijā ir stājies spēkā Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas 2016. gada 20. septembra spriedums, ar kuru SIA "Jūsu grupa "Arhitekts"" prasība par īpašuma tiesību atzīšanu uz objektu tika noraidīta.

Ēka Kuģu ielā 13 atrodas pretī Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkai. Šis īpašums izpelnījās arī ārzemju žurnālistu uzmanību 2015. gadā notikušā Austrumu partnerības samita laikā saistībā ar uzrakstu "Tu neesi viena!" uz ēkas jumta, liecina LETA arhīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!