Foto: LETA

Valsts policijas otrdien saņēmusi 356 jaunas "Opel", "Kia", "Ford" un "Fiat" marku automašīnas.

Uzņēmumi "SEB Līzings" un "Sixt Leasing" likumsargiem nodevuši 277 "Opel Mokka" un "Opel Insignia" automobiļus, 61 "Kia Cee'd" spēkratus, 10 "Ford Mondeo" un astoņus "Fiat 500x" modeļa auto. Automašīnas ir īpaši aprīkotas atbilstoši Valsts policijas prasībām.

Automašīnas piegādātas sadarbībā ar autorizētajiem dīleriem "Amserv Krasta", "Autofavorīts", "Auto Blitz", "Forum Auto", "Inchcape Motors Latvia" un "Autobrava". Kopējā noslēgtā līguma summa ir 12,1 miljons eiro. Tas paredz automašīnu operatīvo līzingu uz piecu gadu termiņu, kā arī pilna servisa pakalpojumus, kas iekļauj automašīnu apkopi, remontu, riepas, pilnu apdrošināšanu un rezerves transportu.

"Šis ir mūsu lielākais darījums pēdējo 10 gadu laikā pēc finansēto automašīnu skaita. Valsts policija ir izvēlējusies īsto brīdi autoparka atjaunošanai, ņemot vērā rekordzemās procentu likmes tirgū un izdevīgos nosacījumus finanšu piesaistei. Savukārt mēs esam gandarīti par iespēju turpināt sadarbību – kopš 2006. gada esam Valsts policijai piegādājuši gandrīz 950 automobiļus, un pēc šī darījuma izpildes piegādāto auto skaits pārsniegs 1400 vienības," sacījusi "SEB Līzings" valdes priekšsēdētāja Nellija Kočanova.

2015. gadā piedaloties Nodrošinājuma valsts aģentūras izsludinātajā konkursā, "SEB Līzings" un "Sixt Leasing" ieguva tiesības piegādāt Valsts policijai 473 automašīnas jeb 63% no kopējā konkursa apmēra, kā arī nodrošināt tām pilna servisa apkalpošanu. Šī gada aprīlī Valsts policijas rīcībā tika nodotas pirmās 10 "Opel Insignia" markas automašīnas, šomēnes – 356 spēkratus, un atlikušos 107 automobiļus Valsts policija saskaņā ar līguma nosacījumiem saņems 2017. gada augustā.

"Šobrīd Sixt Leasing apkalpošanā ir vairāk nekā 4000 automašīnu visā Baltijā, un darbības laikā ir izveidots partneru tīkls, pateicoties kam varam nodrošināt efektīvu un kvalitatīvu Valsts policijas autoparka vadību," sacījis "Sixt" vadītājs Baltijas valstīs Arnis Jaudzems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!