Valūtu maiņas kompāniju bizness pēdējo gadu laikā izjutis eiro ieviešanu, strauji sarūkot gan tirgus dalībnieku skaitam, gan maināmās naudas apjomiem, tomēr aizvien tirgū darbojas daži desmiti uzņēmumu.

Tuvākajā nākotnē tiek plānots ieviest jaunu regulējumu un komisijas maksas, kas varētu atvieglot jaunu tirgus dalībnieku ienākšanu, taču kompāniju pārstāvji bažījas par uzraudzības izmaksām.

Pakāpeniski samazinās


Nav noslēpums, ka līdz ar eiro ieviešanu un bezskaidras naudas popularitātes pieaugumu samazinājušies arī ārvalstu valūtu darījumi, taču mainītās valūtas apjomi skaidras naudas formā sasniedz vairākus simtus miljonus eiro. Covid-19 pandēmija gan šos apjomus ir būtiski samazinājusi, jo tūristu plūsma, kuriem būtu nepieciešamība mainīt banknotes, pēdējā gada laikā ir gandrīz apstājusies, un arī vietējo iedzīvotāju braucieni uz ārvalstīm, kur būtu nepieciešamas citzemju skaidras naudas banknotes ir apsīkuši. Tā rezultātā arī ne viens vien valūtas maiņas birojs uz laiku apturējis savu darbību, gaidot labākus laikus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!