2020.gadā tūrisma pakalpojumu sniedzēja SIA “Vanilla Travel” apgrozījums sarucis par 63,57%, samazinoties līdz 3,35 miljoniem eiro. Pārskata gadu tūrisma nozares uzņēmums noslēdzis ar 19,41 tūkstoša eiro peļņu, informē “Lursoft” “Klientu portfelis”.

SIA "Vanilla Travel" iesniegtajā pārskatā par 2020.gadu informē, ka aizvadītā gada janvārī un februārī uzņēmuma darbība bija stabila, ar pieaugumu, bet jau martā būtisku ietekmi uz darbību atstājusi Covid-19 pandēmija un tās ierobežojošie pasākumi.

"2020.gada martā uz ilgstošu laiku uzņēmums bija spiests pārtraukt sniegt pakalpojumus, saimnieciskā darbība faktiski bija aizliegta aprīlī, maijā un jūnijā, kā arī otrās izsludinātās ārkārtas situācijas laikā novembrī un decembrī," teikts SIA "Vanilla Travel" vadības ziņojumā. Uzņēmums norāda, ka līdz ar izsludināto ārkārtējo situāciju tas maksimāli samazināja savus izdevumus, tos optimizējot un atlaižot vairāk nekā pusi no visiem uzņēmuma darbiniekiem.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka aizvadītajā gadā vidējais nodarbināto skaits SIA "Vanilla Travel" bija 15 strādājošie, gadu iepriekš tie bijuši 22 darbinieki. Uzņēmuma darbiniekiem kopš aizvadītā gada marta vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, tāpat arī uzņēmums saņēmis subsīdijas algu izmaksai, grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, savukārt LIAA uzņēmumam izmaksājusi 38,5 tūkstošus eiro lielu pabalstu no tūrisma nozares uzņēmumu atbalstam paredzētajiem līdzekļiem.

Ingai Kavacai piederošais SIA "Vanilla Travel" aizvadītajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 65,58 tūkstošus eiro, tostarp 41,33 tūkstošus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 21,70 tūkstošus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!