Foto: LETA
Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2019. gadā "Vanilla Travel" apgrozīja 9,19 miljonus eiro, kas ir par 7,87% vairāk nekā gadu iepriekš, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis. Pēc ārkārtējās situācijas beigām paredzama darbinieku skaita samazināšana, darba organizācijas izmaiņas, jo paredzams, ka šī gada apgrozījumam būs 70% kritums. Attēlā "Vanilla Travel" īpašniece Inga Kavaca.

Tūrisma pakalpojumu sniedzējs SIA "Vanilla Travel" pārskatā par 2019. gadu norāda, ka pērn tā darbība bijusi stabila un nav bijuši ārēji apstākļi, kas ietekmētu pieprasījumu. "Bija svārstīgs pieprasījums, īpaši zems vasaras mēnešu laikā, kas ir netipiski, salīdzinot ar citiem gadiem. Savukārt pēdējā ceturksnī pieprasījums pēc ceļojumiem krasi pieauga," teikts "Vanilla Travel" vadības ziņojumā. Salīdzinot ar kopējo tirgus pieaugumu, "Vanilla Travel" apgrozījums audzis straujāk. Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2019. gadā "Vanilla Travel" apgrozīja 9,19 miljonus eiro, kas ir par 7,87% vairāk nekā gadu iepriekš.

Aizvadītajā gadā SIA "Vanilla Travel" ieviesusi vairākas jaunas sistēmas, digitalizētus darījumu un komunikācijas procesus, kā arī veikusi ieguldījumus zīmola atjaunošanā un modernizēšanā. Pērno gadu tūrisma pakalpojumu sniedzējs noslēdzis ar 31,10 tūkstošu eiro.

2020. gada sākumā Covid-19 pandēmija atstājusi būtisku ietekmi uz uzņēmējdarbību un ekonomikas attīstību Latvijā un visā pasaulē, īpaši uz tūrisma nozari. SIA "Vanilla Travel", līdzīgi kā citas tūrisma aģentūras, kopš ārkārtas situācijas pasludināšanas 2020. gada martā uz laiku pārtraukusi saimniecisko darbību starptautisko pasažieru pārvadājumu aizlieguma dēļ, kas tūrisma videi radījis iepriekš nepieredzētus apstākļus. "Vanilla Travel" veikusi pasākumus ikdienas izdevumu pārskatīšanai, tos maksimāli samazinot, un pieprasot dīkstāves pabalstus darbiniekiem. Pēc ārkārtējās situācijas beigām paredzama darbinieku skaita samazināšana, darba organizācijas izmaiņas, jo paredzams, ka šī gada apgrozījumam būs 70% kritums. Jānorāda, ka pērn uzņēmumā bija nodarbināti 22 darbinieki.

"Lursoft" dati rāda, ka SIA "Vanilla Travel" reģistrēta 2008. gadā un tās pamatkapitāls ir 2,845 tūkstoši eiro. Uzņēmuma vienīgā dalībniece un reizē arī patiesā labuma guvēja ir Inga Kavaca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!