Foto: LETA

Koalīcija tuvākās nedēļās varētu ķersies klāt jautājumam par PVN likmes samazināšanu noteiktām pārtikas preču grupām, tā TV24 raidījumā "Uz līnijas" izteicies ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Drīzumā varētu lemt par PVN likmes samazināšanu piena produktiem un, iespējams, vēl citu pārtikas produktu grupām.

Ceturtdien no premjera saņemta rezolūcija, kas primāri adresēta finanšu ministram, taču pie tās tālāk strādās arī ekonomikas, zemkopības un vides ministrijas, lai vērtētu iespējas, kurām grupām un kā varētu PVN likmi samazināt. "Skatos ar zināmām cerībām, jo premjers un finanšu ministrs ir no vienas partijas, un ja tāda vēstule tiek rakstīta, tad tur apakšā ir kāda dziļāka doma," norādījis J. Vitenbergs.

Ekonomikas ministrija no dažādu nozaru uzņēmējiem saņēmusi lūgumu pārskatīt PVN likmi. Ministrs atgādināja, ka arī Covid-19 pandēmijas laikā bija pasaules valstis, kas ieviesa PVN likmes samazināšanu uz laiku.

"Delfi Bizness" jau ziņoja, ka Zemkopības ministrija ar ražotājiem un tirgotājiem vienojusies par trīs nepieciešamajiem soļiem pārtikas cenu straujā pieauguma mazināšanai, liecina tās sniegtā informācija. Cita starpā tiks turpināts darbs priekšlikumu sagatavošanai par PVN samazināšanu pārtikai, kas ļautu iedzīvotājiem par adekvātākām cenām iegādāties pārtiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!