Foto: Publicitātes foto/"ApiMI"
Māsas Madara un Ieva, iedvesmojoties no tēva – biškopja, Vecpiebalgas muižā ar zīmolu "ApiMI" ražo dabīgo kosmētiku, kas satur bišu radītas supervielas. Šobrīd norit darbs pie ražošanas automatizēšanas, kas ļaus izvērsties eksportā. Uzņēmēju mērķis ir panākt, lai līdz pat 90% no saražotā aizceļotu ārpus mūsu valsts robežām.

Uzņēmums "ApiMI" dibināts 2019. gada vasarā. Īpašnieces ir Ieva Boginska un Madara Feldmane. 2021. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 25 270 eiro, bet peļņa pēc nodokļiem bija 4367 eiro, liecina "Lursoft" dati.

Ievas pārziņā ir biznesa finanšu un aprēķinu puse, bet Madara pārrauga ražošanas procesus. "Jau studējot Rīgas Tehniskajā universitātē, zināju, ka veidošu savu ražošanas uzņēmumu, bet tajā laikā noteikti nedomāju, ka tas būs saistīts ar kosmētiku, jo ieguvu profesionālo maģistra grādu būvniecībā," stāsta Ieva. Vēlāk kursos viņa apguvusi arī grāmatvedību. Savukārt Madarai ir maģistra grāds pārtikas un ķīmijas nozarē.

"Jau no bērnības zinām bišu produktus un pašas tos lietojam arī ikdienā. Sapratām, ka Latvijā par tiem nemaz tik daudz nezina. Ražojam dabīgo kosmētiku, kurā ir iestrādātas bišu radītās supervielas, kas piešķir produktiem konkrētas īpašības. Savukārt nākotnē vēlamies vairāk strādāt ar apiterapijas (ārstēšana ar bišu produktiem – red.) produktiem, kas būtu piemēroti specifiskāku problēmu ārstēšanai. Mums ir lepnums, ka nākamajā paaudzē turpinām izzināt bišu produktus un varam tos pārvērst jaunā piedāvājumā," stāsta Madara. Šobrīd ar zīmolu "ApiMI" top ķermeni kopjošā kosmētika: krēmi sejai, rokām un pēdām, ķermeņa losjons, lūpu balzami un sildošas aplikācijas.

Veidojot zīmolu "ApiMI", tika domāts par labskanīgu vārdu gan Latvijai, gan pārējai pasaulei, kas vienlaikus būtu arī personisks. "Api" nosaukumā raksturo bites un ārstniecību ar bišu produktiem, bet MI – Madara un Ieva – ir personiskā daļiņa.  

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!