Foto: Renārs Koris/Publicitātes
Latvijā 5. martā durvis vērs dārzkopības, mājas un mājdzīvnieku preču iegādes centrs "Hortes". Tas atradīsies pie tirdzniecības centra "Sāga" Rīgā.

Vienlaikus darbu sāks "Hortes" interneta veikals. Latvijas "Hortes" centra izveidē investēti vairāk nekā 6,5 miljoni eiro, tajā ik dienas būs pieejami aptuveni 15 tūkstoši preču.

Jaunā "Hortes" centra kopējā platība būs 6144 m2, no kuriem 1910 m2 veidos ārējā tirdzniecības zona, kas apmeklētājiem tiks atvērta šī gada aprīlī. Jaunajā veikalā strādās 30 darbinieki un konsultanti. Veikala apmeklētājiem būs pieejams vairāk nekā 100 autostāvvietu.

"Hortes" uzraudzības padomes vadītāja, investīciju fonda "Livonia Partners" partnere Kristīne Bērziņa norāda: ""Hortes" ir Baltijas līmeņa veiksmes stāsts, kura pamatā ir draudzīga attieksme pret dabu un zaļā dzīvesveida popularizēšana. Mēs redzam, ka zaļais dzīvesveids arī Latvijā strauji kļūst arvien populārāks, īpaši gados jaunākas auditorijas vidū. Savas dzīvesvietas apzaļumošanai arvien biežāk pievēršas arī dzīvokļu īpašnieki, kuriem nav sava piemājas dārziņa. Mūsu mērķis, atverot pirmo "Hortes" centru Rīgā, ir ieņemt līdera pozīciju dārzkopības, mājas preču un dzīves stila zīmolu vidū Baltijā."

Lielākā daļa no pieejamā sortimenta būs Baltijas un Nīderlandes audzētavu sezonālie āra un iekštelpu augi, dārzeņu stādi, skujkoki, dzīvžogu koki, augļu koki un krūmi, zāle, kā arī sēklu piedāvājums. Plašs produktu klāsts būs veltīts arī mājdzīvniekiem – barība, kopšanas līdzekļi, aprīkojums apmācībām, barības trauki, apģērbi un aksesuāri. Piedāvājumā būs arī dārza un mājokļa iekārtošanai nepieciešamo preču klāsts, tostarp mēbeles, spilveni, mājas tekstils, vāzes un puķu podi, sveces un svečturi, trauki, virtuves piederumi un dažādas interjera un dizaina preces. Centrā būs arī preces dārza ierīkošanai un kopšanai.

Veikalā būs pārstāvēti zīmoli "Van Der Leeden", "Prosperplast", "Fiskars", "Gardena", "Claber", "Tamrex", "Beeztees", "Mica", "Spaas", "Joik", "Magrada", "Maku", "Rento", "Barbecook", "Mustang" un citi.

"Dārzniecības centri Latvijā ir vēl līdz galam neattīstīta niša. Šī būs jauna pieredze arī mums kā tirdzniecības centram, jo jau būvniecības stadijā pielāgojām ēku, lai izveidotu nosacītu siltumnīcu ar atbilstošu termoregulāciju ziemā un vasarā," norāda SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns.

"Hortes" ir privātā kapitāla ieguldījumu fondam "Livonia Partners" piederošs Igaunijas dārzaugu un mājas preču mazumtirdzniecības zīmols. Pirmais "Hortes" veikals tika atvērts 2006. gadā Tallinā. Šobrīd Igaunijā ir atvērti divi "Hortes" dārza, mājas un mājdzīvnieku preču centri, kuru kopējā platība ir vairāk nekā 12 000 m2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!