Rīgas tirdzniecības centros "Akropole", "Spice" un "Spice Home" darbu grasās atsākt veikali, kuru darbība saistībā ar Covid-19 pandēmiju bija ierobežota.

"Akropole" pārstāvji ziņo, ka no 2. jūnija, īstenojot visus nepieciešamos drošības pasākumus, darbu klātienē atsākusi daļa veikalu. Bet vairums darbu atsāks ar 3. jūniju.

Kā norāda tirdzniecības centra komunikācijas konsultante Katrīna Ansonska, kopumā 73 veikali un pakalpojumu sniedzēji pakāpeniski vērs vaļā savas durvis apmeklētājiem. Savu darbu kā ierasts turpina arī līdz šim jau atvērtie veikali.

“Pēc vairāk nekā pusgada ilgas pauzes ar neizsakāmu prieku gatavojamies aktīvākai apmeklētāju uzņemšanai, lai ikviens varētu atrast visu nepieciešamo vasaras sezonai ērti, ātri un galvenais –– droši! Mēs ļoti ilgojamies pēc saviem apmeklētājiem” saka iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” vadītāja Zane Kaktiņa, norādot, ka drošība ir "Akropoles" prioritāte un gaiteņos ir gaisu attīrošas iekārtas. Tāpat arī paredzēta regulāra virsmu dezinfekcija, kā arī citi vīrusa izplatības mazināšanas pasākumi.

No 3. jūnija darbu plāno atsākt arī "Spice" un "Spice Home" veikali.

"Esam ārkārtīgi priecīgi paziņot, ka tirdzniecības centri "Spice" un "Spice Home" ir atkal atvērti mūsu apmeklētajiem. Sadarbībā ar mūsu nomniekiem jau laicīgi bijām gatavi drošam tirdzniecības modelim - apmeklētāju skaits, augstākās kvalitātes ventilācijas rekuperācijas sistēmas un visiem drošības noteikumiem pielāgota vide, tāpēc aicinām arī mūsu apmeklētājus izturēties ar sapratni un atbildīgi ievērot noteiktos drošības pasākumus," uzsver tirdzniecības centra "Spice" un "Spice Home" nomas vadītāja Lāsma Vilande.

Arī tirdzniecības centrā "Domina Shopping" no 3. jūnija nomnieki pakāpeniski vērs savas durvis. "Tirdzniecības centrs "Domina Shopping" jau sen bija gatavs atvērties pilnībā - tēlaini sakot "jau vakar", jo pie mums ir visi apstākļi, kas nepieciešami drošam klātienes "šopingam"," aģentūrai LETA otrdien komentēja "Domina Shopping" direktore Dina Bunce.

Tāpat arī citi veikali ir pauduši gatavi atsākt darbu nekavējoties.

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu atjaunot lielo tirdzniecības centru darbību, ieviešot drošas tirdzniecības modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!