Foto: Publicitātes foto

Lai padarītu plastmasas šķirošanu pieejamāku iedzīvotājiem un mudinātu viņus būt atbildīgiem pret vidi, no 12. aprīļa trijos "Drogas" veikalos tiek sniegta iespēja nodot pārstrādei izlietotos skaistumkopšanas produktu plastmasas iepakojumus.

Projektā "Šķirot ir dabiski!", ko Drogas realizē sadarbībā ar "Garnier" un Latvijas Zaļo punktu, šķirošanas tvertnes nākotnē plānots izvietot arī citos "Drogas" veikalos.

Ar mērķi nodrošināt klientiem tuvāku un ērtāku plastmasas šķirošanu, konteineri izvietoti trijos Drogas veikalos Rīgā: t/c "Alfa", t/c "Akropole" un t/c "Origo" jaunajā korpusā.

Tvertnēs var nodot pārstrādei jebkura zīmola ķermeņa kopšanas, sejas kopšanas un matu kopšanas produktu plastmasas iepakojumus. Pirms iepakojumu nodošanas ir svarīgi pārliecināties, ka tie ir tukši un tīri. Nepieciešamības gadījumā iepakojumi rūpīgi jāizskalo, lai atbrīvotos no produktu pārpalikumiem, kas atvieglos tālāko pārstrādes procesu.

"Projekta sauklis "Šķirot ir dabiski!" saskan ar tā galveno mērķi: lai plastmasas un citu atkritumu šķirošana kļūtu par ikviena cilvēka automātisku, dabisku rīcību, tādējādi samazinot kaitīgo atkritumu daudzumu. Ir būtiski ne tikai atgādināt par to sabiedrībai, bet nodrošināt arvien vairāk ērti pieejamu šķirošanas vietu un veicināt cilvēku pašdisciplīnu. Tādēļ šķirošanas iespēju vēlamies sniegt "Drogas" veikalu vidē, aicinot klientus reizē ar iepirkšanos ieplānot arī plastmasas iepakojumu nodošanu pārstrādei. Katrs atnestais iepakojums būs mazs, bet ļoti būtisks solis uz tīrāku vidi," skaidro AS "Drogas" pārstāve Ilze Kirstuka-Ščeglova.

Sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu un "Garnier" veikalos "Drogas" savāktie plastmasas iepakojumi tiks nodoti "Eco Baltia grupas" polimēru materiālu pārstrādes uzņēmumam "Nordic Plast", kur tie tiks pārstrādāti otrreizējās izejvielās, kas tālāk tiks izmantotas jaunu produktu ražošanā.

AS "Drogas" Latvijā un Lietuvā darbojas ar 148 veikaliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!