Foto: F64
Mazumtirdzniecības uzņēmums "Firma Madara 89" pagājušajā gadā palielinājis apgrozījumu par 18,12%, un tas sasniedzis 150,94 miljonus eiro. Augusi arī tirgotāja peļņa, kas kāpusi no 9,18 miljoniem eiro 2018. gadā līdz 11,94 miljoniem eiro pērn, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

2019. gadā SIA "Firma Madara 89" uzsākusi grupas struktūras sakārtošanu, veicot uzņēmumu apvienošanu, apvienojot vadošās funkcijas un mazinot saistīto uzņēmumu savstarpējo saimnieciskās darbības potenciālo risku ietekmi. Uzsāktās "Firma Madara 89" grupas struktūras sakārtošanas rezultātā visi tās meitas uzņēmumi ir pārgājuši jaundibinātās grupas centrālās pārvaldības uzņēmuma SIA "Madara 89 grupa" īpašumā.

Realizācijas apjoma palielināšanai uzņēmums atvēris jaunas tirdzniecības vietas, savukārt ātrākai un labākai apkalpošanai iegādātas mūsdienu prasībām atbilstošas iekārtas, veikti ēku remonti, kā arī iegādāti nekustamie īpašumi.

"Firma Madara 89" pagājušajā gadā bija darba devējs 1774 darbiniekiem un pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 15,75 miljonus eiro, no kuriem 4,79 miljonus eiro veido valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un 1,82 miljoni eiro – iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Rēķinot "Firma Madara 89" samaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokļa apjomu uz vienu darbinieku, redzams, ka 2019. gadā tas atbildis mazumtirdzniecības nozares vidējam rādītājam – 1,03 tūkstošiem eiro uz vienu darbinieku. Savukārt valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas uz vienu darbinieku uzņēmumā bijušas nedaudz lielākas nekā nozarē vidēji – 2,7 tūkstošie eiro uz vienu strādājošo, kamēr nozarē vidēji – 2,59 tūkstoši eiro.

"Firma Madara 89" strādā ar zīmoliem "top!" un ''mini top!'', "Labais", "Skapis" un "Pasēdnīca".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!