Foto: F64

Ir ļoti nozīmīgi, ka uzņēmējdarbība ir ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā - katra ražotne ir darba vietas cilvēkiem, kas konkrētā pašvaldībā dzīvo, vizītē Valmierā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, informēja pašvaldībā.

Piektdien Valmieru darba vizītē apmeklēja Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni. Vizītes laikā tika apmeklēti vairāki Valmieras uzņēmumi, pilsētas izglītības iestādes, Integrētā bibliotēka un Valmieras muzejs. Dienas izskaņā Valsts prezidents tikās ar iedzīvotājiem, atbildot uz valmieriešu un mediju jautājumiem, bet vizītes noslēgumā Jāņa Daliņa stadionā Vējonis ar kundzi piedalīsies Valsts prezidenta balvas izcīņas vieglatlētikā atklāšanas ceremonijā.

Vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēja uzņēmumus "VALPRO", "Valmieras stikla šķiedra" kā arī "PADTEX INSULATION".

"Valmiera vienmēr bijusi pilsēta, kur tiek atbalstīta uzņēmējdarbība. Manuprāt, tas ir ļoti nozīmīgi, ka uzņēmējdarbība mums ir ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā – katra ražotne ir darba vietas cilvēkiem, kas konkrētā pašvaldībā dzīvo. Arī iepazīstoties ar Valmieras pilsētas izaugsmes rādītājiem, var redzēt, ka šajā pilsētā cilvēki strādā, domā, rada," teica Vējonis.

Dienas izskaņā Valmieras bibliotēkā tika aizvadīta tikšanās ar iedzīvotājiem, kurā Valsts prezidents uzrunāja valmieriešus, kā arī atbildēja uz iedzīvotāju un mediju pārstāvju jautājumiem. Galvenokārt iedzīvotāji vēlējās pārrunāt aktualitātes, kas saistītas ar valsts drošību, veselības nozari, nodarbinātību, jaunās valdības darbu, izglītību un citām jomām.

Vizītes noslēgumā plkst.20 Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni dosies uz Jāņa Daliņa stadionu, lai piedalītos Valsts prezidenta balvas izcīņas vieglatlētikā atklāšanās ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!