Foto: Publicitātes foto

Lai arī valdība šonedēļ piešķīra nacionālo interešu objekta statusu Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) terminālim, viens no projekta potenciālajiem industriālajiem partneriem varētu zaudēt interesi par to, ja valstij piederošā energokompānija “Latvenergo” noslēgs 10 gadu līgumu par sašķidrinātās gāzes piegādi ar Klaipēdas LNG termināli. Un tādā gadījumā terminālis, visticamāk, netiks uzbūvēts.

“Latvenergo” skaidro, ka Klaipēdas LNG terminālis ir vienīgais šobrīd faktiski funcionējošais terminālis, līdz ar to pieeja tam ir kritiski svarīga. Savukārt Skultes projekta attīstītāja “Skulte LNG Terminal” ģenerāldirektors Renārs Miķelsons sarunā ar "Delfi Bizness" apgalvo, ka Skultes terminālis būtu izdevīgāks.

Vajadzīgā garantija

Skultes LNG termināļa attīstībā ir ieinteresēts industriālais partneris “ar biroju Roterdamā”, taču tā nosaukumu Miķelsons neatklāj, jo vēl nav parakstīts līgums par sadarbību. Nākamnedēļ Roterdamas biroja pārstāvji bija gatavojušies ierasties Rīgā, lai pārrunātu Skultes projektu. Tam svītru gan varētu pārvilkt “Latvenergo” plāni slēgt ilgtermiņa līgumu ar Klaipēdas termināli par sešu teravatstundu (TWh) jaudu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!