Foto: Shutterstock
Šā gada lielais bubulis – komunālo izmaksu kāpums, kā arī nākamais bieds – aizdevumu procentlikmju pieaugums, attiecīgi – dārgāks kredīts, jau iesējis šaubas potenciālo mājokļu pircēju prātos. Trešdaļa gaida nekustamā īpašuma cenu samazinājumu, attīstītāji un būvnieki diemžēl iepriecināt nevar.

Šobrīd, līdz ar īpašumu sadārdzināšanos un neskaidrību par nākotni, 42% potenciālo pircēju gatavi atlikt šo "pasākumu", no tiem 33% gaidīs cenu kritumu, kamēr 9% gatavojas krāt, lai segtu cenas starpību. 23% plānus nemainīs, vēl tikpat (23%) apsver mājas būvniecību vai iegādi, atklājies bankas "Citadele" veiktajā aptaujā.

Tomēr nekustamā īpašuma kompānijas prognozē kustību tirgū, cilvēkiem meklējot iespējas optimizēt izmaksas. Daļa interesentu, iespējams, pārskatīs savu vēlmju sarakstu.

Jāpiebilst, ka jau Covid-19 pandēmijas laikā būvnieki zvanīja trauksmes zvanus, norādot uz straujo un pamanāmo izmaksu pieaugumu, kas nenoliedzami atspoguļojās arī jaunu māju būvniecībā, taču Krievijas sāktā kara Ukrainā ietekmē uzņēmēji saskaras ne vien ar dārgākiem materiāliem, galvassāpes raisa arī to pieejamība un darbaspēka trūkums. Rezultātā daudzi plāni un projekti ir atlikti. Tādējādi jauno mājokļu pieejamība samazinās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!