Kurzemes rajona tiesa 28. februārī ierosinājusi kuģu būves un remonta uzņēmuma AS "Tosmares kuģubūvētava" maksātnespējas procesa lietu, ziņo "Lursoft" "Klientu portfelis".

Lieta ierosināta, balstoties uz SIA "Intol" iesniegumu. Uzņēmums šobrīd pieteikts kā administrēšanai vakantais maksātnespējas subjekts.

SIA "Intol" ir jau otrā kompānija, kura vēršas tiesā, lūdzot atzīt "Tosmares kuģubūvētavu" par maksātnespējīgu.

2018. gada janvārī ar šādu ierosinājumu Liepājas tiesā vērsās SIA "KHL-COMPANY", un Liepājas tiesa arī to apmierināja, ierosinot "Tosmares kuģubūvētava" maksātnespējas procesu.

Februāra sākumā "Tosmares kuģubūvētava" paziņojumā Rīgas fondu biržai informēja, ka tā ir panākusi vienošanos ar SIA "KHL-COMPANY" par "Tosmares kuģubūvētava" parāda saistību dzēšanu, un "KHL-COMPANY" atsauks tiesā iesniegto pieteikumu par maksātnespējas procesa ierosināšanu.

"Tosmares kuģubūvētava" dibināta 2000. gadā, un tās pamatdarbība ir kuģu un laivu remonts un būve, kā arī speciālās aparatūras remonts. Tās pamatkapitāls ir 4 484 755 eiro un tās akcijas tiek kotētas "Nasdaq Rīga" fondu biržā. Viens no uzņēmuma lielākajiem akcionāriem ir AS "Rīgas kuģu būvētava", kurai pieder 49,72% uzņēmuma akciju, bet 31,04% akciju pieder Apvienotajā Karalistē reģistrētajam uzņēmumam "Seletrade Impex LLP".

2016. gadā "Tosmares kuģubūvētava" strādāja ar 5,112 miljonu eiro apgrozījumu un tās peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 219 000 eiro. Uzņēmums nodarbināja 170 darbiniekus.

Līdz 2018. gada 7.februārim "Tosmares kuģubūvētava" bija izveidojies nodokļu parāds 370 000 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!