Foto: F64
AS "Ventas osta" pagājušajā gadā strādāja ar 1,453 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās vairākas reizes un bija 21 578, liecina informācija "Firmas.lv".

"Ventas osta" strādā sadarbībā ar Ventspils brīvostas pārvaldi, ar kuru noslēgts sadarbības līgums. "Ventas osta", pamatojoties uz sadarbības līgumu, pārņēmusi četrus brīvostas pārvaldes līgumus ar kuģu aģentūrām, ar kuru starpniecību iekasē Ventspils brīvostā noteiktās ostas maksas un arī maksas par ostas pakalpojumiem.

Tāpat "Ventas osta", kurai nav atbilstošas ostas infrastruktūras, sedz arī brīvostas pārvaldes izmaksas par materiāltehnisko nodrošinājumu vairākās sfērās.

Pērn martā "Ventas osta" un Ventspils brīvostas pārvalde noslēgusi papildu vienošanos par pārvaldes izdevumu atlīdzināšanu, ar kuru "Ventas osta" iesaistās Ventspils brīvostas akvatorijas drošu kuģošanas ceļu dziļumu uzturēšanas darbu izmaksu segšanā.

Kā galveno uzņēmuma mērķi nākotnei sabiedrības vadība noteikusi ostas darbības, pārvaldīšanas un apsaimniekošanas nodrošināšanu.

2020.gadā, kas bija tās pirmais "Ventas ostas" darbības gads, kompānijas apgrozījums bija 2,08 miljoni eiro, bet peļņa - 398 108 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2019.gada decembra beigās, un tā pamatkapitāls ir 35 000 eiro. "Ventas osta" pieder valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!