Foto: AFI

Naftas pārkraušanas terminālis "Ventbunkers" pērn, pēc provizoriskiem datiem, strādājis ar 58 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,4% vairāk nekā 2014. gadā, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

"Ventbunkera" apgrozījums pieaudzis galvenokārt saistībā ar tumšo naftas produktu pārkraušanas apmēra kāpumu (par 17% salīdzinājumā ar 2014. gadu, sasniedzot 2,54 miljonus tonnu). Savukārt gaišie naftas produkti 2015. gadā pārkrauti 0,4 miljonu tonnu apmērā jeb divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš. Kopumā "Ventbunkera" 2015. gada neauditētie rezultāti liecina, ka uzņēmumam ir izdevies noturēt salīdzinoši stabilu tirgus daļu un sniegto pakalpojumu apmēru.

Pērn "Ventbunkers" termināļa tehnoloģijās veica ilgtermiņa ieguldījumus 1,6 miljonu eiro apmērā, turpinot modernizēt termināļa tehnoloģiskos procesus, tostarp palielinot sūkņu staciju jaudas, kā arī realizējot vairākus ar ugunsdrošību, vides aizsardzību un ekoloģisko drošību saistītus projektus.

Kompānija turpina strādāt pie termināļa ekonomisko un tehnoloģisko priekšrocību saglabāšanas un pārkraušanas apmēru uzturēšanas esošajā līmenī turpmākajos gados. Viens no galvenajiem mērķiem ir palielināt pārkraušanas apmērus noteiktos tirgus segmentos, pozicionējot uzņēmumu kā nozīmīgu partneri ar konkurētspējīgiem nosacījumiem.

Tāpat informācija "Ventbunkers" mājaslapā liecina, ka uzņēmums plāno pastāvīgi pilnveidot tehnoloģijas, palielinot siltumenerģijas izmantošanas efektivitāti, samazinot enerģijas patēriņu un izmešu apmērus uz pārkrauto naftas produktu vienību un uzlabojot riska vadību. Attīstības koncepcija paredz esošās teritorijas racionālu plānošanu un apbūvi, jaunu objektu būvniecību ar mērķi palielināt pārkraušanas jaudu, esošo, novecojošo un nepiemēroto būvju demontāžu un jaunu būvju celtniecību, atsevišķu esošo objektu rekonstrukciju.

Citas uzņēmuma prioritātes ietver inovatīvus tehniskus risinājumus naftas produktu pieņemšanas un pārkraušanas jaudas uzlabošanai ziemas periodā pie zemām gaisa temperatūrām, kādēļ tiek analizētas arī iespējas izmantot lētākus, efektīvākus un videi draudzīgākus siltumenerģijas nesējus, ko izmanot tehnoloģiskajos procesos un ražošanā.

Jau vēstīts, ka "Ventbunkers" 2014. gadā strādāja ar 54,014 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22,3% mazāk nekā 2013. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 11,8% – līdz 16,966 miljoniem eiro.

"Ventbunkers" dibināts 1994. gadā un darbību veic Ventspils brīvostas teritorijā. Galvenokārt tiek nodrošināta naftas produktu pieņemšana no dzelzceļa vagoncisternām un naftas produktu tālāka iekraušana tankkuģos no četrām piestātnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!