Foto: AFI

AS "Ventbunkers" pauž gatavību investēt Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic", aicinot lidsabiedrības valdes priekšsēdētāju Martinu Gausu un uzņēmuma padomi, kā arī Satiksmes ministriju pārrunāt investīciju iespējas lidsabiedrības attīstībā.

""Ventbunkers" kā viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem ar stabilu finansiālo pamatu ir ieinteresēts pārrunāt investīciju iespējas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic". Pēdējo gadu laikā uzņēmuma "Ventbunkers" ekonomiskie rādītāji liecina par produktīvu un sekmīgu darbību, līdz ar to esam gatavi attīstīties un iet tālāk," portālu "Delfi" informēja "Ventbunkera" valdes priekšsēdētāja Eva Ciniņa.

"Uzskatu, ka ir svarīgi atbalstīt vietējās izcelsmes uzņēmumus, lai tiem būtu iespēja augt, attīstīties un radīt jaunas darba vietas tepat Latvijā. Līdz ar to, neskatoties uz jau uzsākto Vācijas investora piesaistes procesu, mēs esam gatavi sniegt aviokompānijai nepieciešamo atbalstu un pārrunāt investīciju iespējas "airBaltic" attīstībai," turpina Ciniņa.

Viņa atgādina, ka 2014. gada auditētie "Ventbunkers" rezultāti liecina, ka, neskatoties uz saspringto situāciju tranzīta nozarē, uzņēmums ir saglabājis stabilas pozīcijas un tā darbība arī finanšu rezultātos atspoguļojas pozitīvi. 2014. gada uzņēmuma apgrozījums sasniedza 54 miljonus eiro, bet uzņēmuma tīrā peļņa bija gandrīz 17 miljoni eiro, kas ir viens no lielākajiem peļņas apjomiem "Ventbunkers" divdesmit gadu pastāvēšanas laikā. 2014. gadā uzņēmumā esot pieaudzis pašu kapitāls un stiprinājušies likviditātes rādītāji.

"Ventbunkers" 2014. gadā kopumā pārkrāva 2,4 miljonus tonnu naftas produktu un arī 2015. gadu uzņēmums plāno strādāt ar labiem rezultātiem gan pārkrautā apjoma, gan apgrozījuma, gan peļņas ziņā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, "Ventbunkera" peļņa 2014.gadā bija 16,9 miljoni eiro. Salīdzinājumā ar 2013.gadu, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 15 miljoniem eiro, bet peļņa - par 2,5 miljoniem eiro.

Šī gada rudenī "Ventbunkera" līdzīpašumā esošā AS "Latvijas Naftas tranzīts" (LNT) par 79,98 miljoniem eiro pārdeva "Vitol" grupai piederošai kompānijai "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") 43,25% AS "Ventspils naftas" akciju.

Kā liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija, 2014.gadā LNT liekākais akcionārs ar 51% daļu bija AS "Ventbunkers". Vēl 17% piederēja uzņēmumam "Global Oil Services Limited", 16% - SIA "Skonto nafta", bet 11% - SIA "Ventrans Rīga".

Par ietekmi "Ventbunkerā", kas caur LNT bija otrs lielākais VN akcionārs, jau gadiem ilgst strīdi. Kompānijas līdzīpašnieki tieši un pastarpināti ir uzņēmēji Olafs Berķis, Oļegs Stepanovs, Igors Skoks, Genādijs Ševcovs un Lembergu ģimene, kuras aktīvu pārvaldību tiesa Aivara Lemberga krimināllietas ietvaros uzticējusi Šveices advokātam Rūdolfam Meroni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!