Foto: Publicitātes foto

Pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" izsludinājusi atklātu konkursu par ēkas pārbūvi Akmeņu ielā 5, kurā paredzēts izveidot Ventspils Digitālā centra apmācību telpas.

Izsludinātajam iepirkumam piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir šā gada 16. novembris, informē "Ventspils nekustamie īpašumi".

Piedāvājumi iesniedzami elektronisko iepirkumu sistēmas e-konkursu apakšsistēmā "eis.gov.lv", kurā pretendentiem tiešsaistes režīmā būs iespējams sekot līdzi arī iesniegto piedāvājumu atvēršanas procesam.

Lai saglabātu Ventspils pilsētas pašvaldībai piederošās ēkas kultūrvēsturisko vērtību, paaugstinot tās energoefektivitāti, ēkas atjaunošanas darbiem plānots piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" finansējumu, kas novirzāms energoefektivitātes paaugstināšanas sekmēšanai un atjaunojamo energoresursu izmantošanai pašvaldību ēkās. Atbalsta saņemšanai projekta iesniegums Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā jāiesniedz līdz š.g. 23. novembrim.

Vēsturisko ēku paredzēts daļēji restaurēt, izveidojot divas mācību telpas mūžizglītības un interešu izglītības nodrošināšanai. Ēkas pirmajā stāvā paredzēta arī neliela palīgtelpa tehniskām vajadzībām, kā arī sanmezgli. No pagalma puses ēkai tiks izbūvēta papildus ieeja, nodrošinot vides pieejamību personām ar kustību traucējumiem. Savukārt ielas pusē ēkas ieejas durvis tiks restaurētas, saglabājot tās vēsturiskajā veidolā. Tāpat arī ēkai tiks atjaunots vēsturiskais māla kārniņu jumts, fasādes kaļķa – cementa apmetums, manteļskurstenis un pēc iespējas saglabātas arī vecās koka konstrukcijas. Tajā pat laikā koka logus un slēģus pēc vēsturiskā parauga paredzēts izgatavot jaunus.

Ēkas pārbūves būvprojektu izstrādājis arhitektu birojs SIA "Gints un kolēģi". Plānots, ka pēc ēkas atjaunošanas projekta īstenošanas enerģijas patēriņš apkurei uz vienu kvadrātmetru būs 79,88 kWh/gadā, norāda "Ventspils nekustamie īpašumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!