Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 2019. gada 27. septembrī, Ventspils Augsto tehnoloģiju parka ēkas Nr. 7 pamatos tika iemūrēta vēstījuma kapsula ar informāciju par Ventspils pilsētas rūpniecisko attīstību un topošo ražošanas ēku. Tā ir viena no trīs ražošanas ēkām, kas šogad tiek būvētas Ventspils brīvostā, informē Ventspils brīvostas pārvalde.

Ventspils Augsto tehnoloģiju parka ēka Nr.7 tiek būvēta ar mērķi veicināt rūpniecisko attīstību un nodarbinātību pilsētā. 4500 kvadrātmetru lielā ēka ir iznomāta uzņēmumam SIA "Quality Jobs", kas tajā attīstīs elektronikas produktu ražošanu, radot vismaz 30 darbavietu.

Ražošanas ēku pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma būvē SIA "Aimasa". Kopējās būvniecības izmaksas plānotas aptuveni 4,9 miljonu eiro apmērā, no kā 1,16 miljonus eiro segs Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

"Produkts, ko ievietosim kapsulā un iemūrēsim, jau atspoguļo to, kas tiks ražots šajā ēkā. Šajā ēkā ir paredzēts ražot plastmasas detaļas ar plastmasas spiedliešanas iekārtām, kā arī veikt elektronikas produktu montāžu. Sākotnēji paredzēts, ka līdz ar jaunās ēkas atvēršanu tiks radītas 30 jaunas darba vietas, bet redzam, ka piecu gadu laikā šis skaitlis varētu sasniegt līdz 100 darba vietām," ēkas nomnieka "Quality Jobs" pārstāvis, ražošanas vadītājs Kristaps Milts.

Šobrīd Ventspils brīvostā vienlaikus norit trīs jaunu ražošanas ēku būvniecība. Divas no tām tiek būvētas Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, bet viena – lidostas industriālajā zonā Ganību ielā. Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma kopš 2002. gada uzbūvētas deviņas ražošanas ēkas, darbam Ventspils brīvostā piesaistīti vairāk nekā 20 ražošanas uzņēmumi, kas kopā radījuši vairāk nekā 1700 jaunu darbavietu.

Projekts "Ražošanas ēkas Nr. 7 būvniecība Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā" (Nr. 3.1.1.5./16/A/009) tiek īstenots, piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļus darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Sekmēt MVK izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs" 3.1.1.5. pasākuma "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!