Foto: AFP/Scanpix

Īstenojot projektu Ventspils brīvostā, SIA "BLNC" plāno par 25 miljoniem eiro būvēt dzeramā ūdens uzkrāšanas termināli un eksporta infrastruktūru, informēja Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Ventspils brīvostas pārvalde ir noslēgusi līgumu par apbūves tiesībām ar "BLNC", un tas ir noslēgts par aptuveni 7,1 hektārus lielu zemesgabalu Ventspilī, P.Stradiņa ielā 20.

Īstenojot projektu Ventspils brīvostā, "BLNC" plāno būvēt dzeramā ūdens uzkrāšanas termināli, no kurienes tiktu īstenots nefasēta dzeramā ūdens eksports ar tankkuģiem uz tādiem ģeogrāfiskajiem galamērķiem, kur dzeramais ūdens ir deficīta produkts. Uzņēmums paredz, ka gala lietotāji būs uzņēmumi, kuriem ir pieprasījums pēc augstas kvalitātes ūdens, tostarp pudelēs pildītā ūdens ražošanas uzņēmumi, citi dzērienu ražotāji, lauksaimniecības uzņēmumi, pārtikas ražotāji, farmācijas uzņēmumi un citi uzņēmumi un organizācijas, kas meklē ilgtermiņa dzeramā ūdens resursu drošību.

Ventspils brīvostas valde arī lēmusi par licencēta uzņēmuma statusa piešķiršanu "BLNC", lai tas varētu izmantot speciālās ekonomiskās zonas priekšrocības.

Uzņēmums plāno izveidot modernu ūdens uzkrāšanas noliktavu, savukārt ūdens pārkraušanu uz kuģiem paredzēta sadarbībā ar AS "Ventbunkers" vai SIA ""Ventspils Nafta" termināls". Dzeramo ūdeni plānots iegūt, izmantojot SIA "Ūdeka" jaudas. Plānotais kravu apgrozījums varētu sasniegt trīs līdz sešus miljonus tonnu gadā, kas būtu arī nozīmīga alternatīva kravu diversifikācijai Ventspils ostā. Projektu plānots īstenot divu līdz trīs gadu laikā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!