Foto: LETA
Latvijas holdingkompānija "Ventspils nafta" dividendes no pagājušajā gadā gūtās peļņas neplāno maksāt, liecina kompānijas paziņojums biržai "NASDAQ OMX Riga" par akcionāru kārtējās sapulces lēmumu projektiem.

Akcionāru sapulcē, kas paredzēta 25.jūlijā, plānots "Ventspils naftas" mātesuzņēmuma 2011.gada peļņu 361,7 tūkstošu latu apmērā ieskaitīt pārējās rezervēs.

Jau vēstīts, ka "Ventspils naftas" akcionāru kārtējā sapulcē paredzēts lemts par kompānijas pagājušā gada pārskatu apstiprināšanu, pērnā gada peļņas izlietošanu, revidenta ievēlēšanu 2012.gada pārskatu revīzijai, grozījumiem statūtos, kā arī "Ventspils naftas" padomes locekļu atsaukšanu no amata un jaunas padomes ievēlēšanu.

"Ventspils naftas" koncerns 2011.gadā strādāja ar 118,241 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 5,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna zaudējumi saruka piecas reizes ‒ līdz 12,186 miljoniem latu.

"Ventspils nafta" ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās. "Ventspils naftas" koncerna darbība ir vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu, naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu. "Ventspils naftas" akcijas kotē biržas "NASDAQ OMX Riga" oficiālajā sarakstā. Kompānijas lielākie akcionāri ir starptautiskais naftas un gāzes tirdzniecības koncerns "Vitol Group" un "Latvijas Naftas tranzīts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!