A/s "Ventspils nafta" (VN) meklē pircēju "Preses nama" daudzstāvu ēkai Balasta dambī un ir to piedāvājusi Dānijas nekustamā īpašuma kompānijai "Kristensen Baltic", prasot 15 miljonus eiro, pirmdien raksta "Dienas Bizness" (DB).
"Kristensen Baltic" izpilddirektors Ēvalds Menšs (Ewald Mensch) laikrakstam apliecinājis, ka ir bijušas ievadsarunas par "Preses nama" iegādi, kurās piedāvāts ēku pirkt par 15 miljoniem eiro (gandrīz desmit miljoni latu), taču "Kristensen Baltic" šāda cena šķitusi par augstu.

Savukārt "Ventspils naftas" investīciju pārvaldības direktors Renārs Urbanovičs DB sacījis, ka šobrīd nav konkrēta plāna pārdot "Preses nama" ēku. Pēc viņa stāstītā, poligrāfijas uzņēmums a/s "Preses nams" plāno pārcelt ražošanu no šīs ēkas uz citām telpām un, kad tuvosies šī pārcelšanās, varētu būt lielāka skaidrība, kā rīkoties ar "Ventspils naftai" piederošo īpašumu Ķīpsalā. Savukārt pašlaik notiek tikai situācijas izpēte, tajā skaitā tiek vākta informācija, kā attīstīties Ķīpsala.

Urbanovičs sacījis, ka ir skaidrs, ka turpmāk preses nama ēkā vairs nebūs ražošanas. "Cits jautājums, vai šo nekustamo īpašumu tālāk attīstīsijm mēs vai citi", viņš teicis, piebilstot, ka par šo jautājumu patlaban runāt ir pāragri.

Jau ziņots, ka poligrāfijas uzņēmums a/s "Preses nams" patlaban strādā pie uzņēmuma jaunās poligrāfijas ražotnes izveides, kur kopējās investīcijas tiek lēstas 5,5 līdz 8 miljonu latu apjomā. Patlaban tiek izskatītas iespējamās ražotnes atrašanās vietas un norit darbi pie ražotnes projektēšanas. Reāli celtniecības darbus varētu uzsāk vēl pēc gada.

"Preses nama" valdes priekšsēdētājs Andris Puzo atzina, ka jauno poligrāfijas ražotni iecerēts celt ārpus Rīgas centra, kas, no izmaksu viedokļa, būs efektīvāk nekā strādāt pilsētas centrā. Darbs pie jaunas poligrāfijas ražotnes uzsākts, jo, izvērtējot "Preses nama" poligrāfijas kompleksa tehniskās un tehnoloģiskās iespējas, konstatēts, ka, tam atrodoties pašreizējās telpās, netiek optimāli izmantots nekustamais īpašums.

Pērn "Preses nama" kontrolpaketes īpašniece a/s "Ventspils nafta" izveidoja meitas uzņēmumus "Preses nama" ēkas un zemes iegādei un apsaimniekošanai. VN ir izveidojusi meitas uzņēmumus "Darījumu centrs "Daugava"" un "Nekustamie īpašumi VN", kuru dibināšanas mērķis bija attiecīgi nekustamā īpašuma Balasta dambī 3 iegāde un pārvalde un "Ventspils naftas" koncernam piederošo nekustamo īpašumu pārvaldes un apsaimniekošanas funkciju veikšana.

Kopš šā gada sākuma "Preses nams" vairs nenodarbojas ar izdevējdarbību un nekustamo īpašumu apsaimniekošanu, bet veic tikai poligrāfijas darbus. Uzņēmums šogad plāno 205 tūkstošu latu peļņu, bet apgrozījums iecerēts 19,69 miljonu latu apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!