Foto: DELFI

AS "Ventspils nafta" meitas uzņēmums "Ventspils nafta termināls" (VNT) šī gada pirmajos sešos mēnešos pārkrāvis 6,4 miljonus tonnu naftas un naftas produktu, kas ir par 2,6% vairāk nekā pērn, liecina paziņojums biržā "NASDAQ OMX Riga".

Kā skaidro uzņēmumā, neskatoties uz augsto konkurenci termināļu biznesā un ģeopolitisko situāciju, uzņēmums strādājis ļoti stabili.

Cita "Ventspils naftas" meitas uzņēmuma SIA "LatRosTrans" (LRT) naftas produktu transportēšanas apjoms pa cauruļvadu sasniedzis 3,3 miljonus tonnu. Lai arī transportēšanas apjoms ir bijis par 7% zemāks nekā 2013. gada pirmajā pusgadā, grupas uzņēmumu vadība ir apmierināta ar sasniegtajiem rezultātiem un tie atspoguļojot esošo situāciju tirgū kopumā.

"Ventspils naftas" uzņēmumu grupā darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS "Ventspils nafta" ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos.

"Ventspils naftai" pieder 51% SIA "Ventspils nafta termināls", 66% SIA "LatRosTrans" un 49,94% AS "Latvijas kuģniecība".

"Ventspils nafta" akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas "NASDAQ OMX Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!