Foto: LETA
AS "Ventspils nafta" (VN) ārkārtas akcionāru sapulcē, kas šodien tika sasaukta pēc viena akcionāra - AS "Latvijas Naftas tranzīts" (LNT) - pieprasījuma, tika pārvēlēta holdinga kompānijas VN padome, informēja VN sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Nagla.

Akcionāru ārkārtas sapulcē, kurā tika pārstāvēti 92,82% no balsstiesīgo akciju skaita, tika atsaukta padome un ievēlēta padome jaunā sastāvā. VN padomē ir ievēlēti 11 locekļi - Džaveds Ahmeds, Mihails Dvoraks, Vladimirs Egers, Rubils Jilmazs, Marks Vērs, Kristofs Teofanis Matsakos, Deivids Gujs Anstis, Rudolfs Meroni, Jānis Hāze, Deivids Aleksandrs Šlāfs un Aivars Gobiņš.

No 11 uzņēmuma padomes locekļiem, kas tika atsaukti no amata, atkārtoti uzņēmuma padomē netika ievēlēts Mihails Dementjevs un Hardija Vaivade, kurus iepriekš ievēlēšanai padomē bija izvirzījis LNT. VN padomē no jauna ievēlēti Šlāfs un Gobiņš, kurus izvirzīja VN akcionārs LNT.

Šlāfs ir uzņēmuma "M-Tel Holding" galvenais investīciju vadītājs, iepriekš bijis valdes loceklis "LH Financial". Šlāfs strādājis VN padomē arī iepriekš.

Gobiņš ir asociācijas "Baltijas asociācija - transports un loģistika" vadībā un ir padomes priekšsēdētāja vietnieks AS "Ventbunkers" un AS "Latvijas Naftas tranzīts".

Akcionāru sapulce uzdeva jaunievēlētās padomes loceklim Vladimiram Egeram sasaukt VN jaunievēlētās padomes pirmo sēdi.

Akcionāru sapulce pieņēma lēmumu, ka jaunā padome - tāpat kā iepriekšējā - strādās bez atlīdzības.

Šobrīd VN padomē no 11 ievēlētajiem locekļiem sešus ievēlēšanai izvirzījis akcionārs "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" un piecus - LNT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!