Foto: LETA

AS "Ventspils nafta" padomē uz trīs gadu termiņu ievēlēti 11 padomes locekļi. Padomē jaunievēlēti kompānijas līdzīpašnieku "Vitol" pārstāvji Andrea Šlēpfere, Varmara Maksimova un Jūliju Veršagina, liecina uzņēmuma paziņojums biržā "Nasdaq OMX Riga".

Šlēpfere ir "Vitol" korporatīvo attiecību vadītāja. Pirms darba sākšanas šajā uzņēmumā 2013.gada februārī viņa bija komunikācijas izpilddirektore "LCH.Clearnet". Iepriekš Šlēpfere strādājusi par padomnieci tādām komunikācijas kompānijām kā "Citigate Dewe Rogerson" un kā Eiropas komunikāciju vadītāja "Schroders Investment Management". Viņa ieguvusi filozofijas un moderno valodu grādu Oksfordas Universitātē.

Arī Maksimova "Vitol" strādā kopš pērnā gada. Pirms tam viņa ir strādājusi "Natixis" bankā un kompānijā "VTB Capital" Maskavā. Maksimova ir ieguvusi grādu banku un finanšu jomā Londonas Ekonomikas un politisko zinātņu skolā, kā arī grādu ekonomikā Krievijas valsts universitātē.

Savukārt Veršagina kopš 2012.gada "Vitol Services BV" Maskavas reprezentācijas birojā ir destilēto produktu struktūrvienības vadītāja. Iepriekš viņa šajā birojā bija operatore loģistikas departamentā. Arī viņa mācījusies Krievijas valsts universitātē.

Nevienai no jaunajām padomes loceklēm nepieder "Ventspils naftas" akcijas.

"Ventspils nafta" ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. "Ventspils nafta" ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS "Ventspils nafta" pieder 51% SIA ""Ventspils nafta" termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA "LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS "Latvijas kuģniecība", kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un "handy" tankkuģu segmentos pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!