Foto: Publicitātes foto

Ventspils brīvostas pārvalde pārtraukusi trīs iepirkumus kredītlīdzekļu piesaistei, pastāstīja brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Pārtraukts iepirkums par kredītlīdzekļu piesaisti sešu miljonu eiro apmērā ražošanas ēkas Nr.6 būvniecībai Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, konkurss par kredītlīdzekļu piesaisti 4,6 miljonu eiro apmērā ražošanas ēkas Talsu ielā 200 būvniecībai, tajā skaitā teritorijas sagatavošanai un infrastruktūrai, kā arī pārtraukts iepirkums par 3,95 miljonu eiro kredīta piesaisti piestātnes 13A attīstībai.

Ieviņa norādīja, ka šajos iepirkumos nepieteicās neviens pretendents. Konkursus plānots izsludināts atkārtoti, taču par to termiņiem vēl tiks lemts.

Tāpat Ventspils brīvostas pārvalde bija izsludinājusi iepirkumu par kredīta piesaisti 2,5 miljonu eiro apmērā investīciju programmas realizācijai, tostarp Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu un Ventspils rūpnieciskā parka attīstības projekta īstenošanai. Šajā iepirkumā pieteikumu iesniedza "Swedbank", kā arī "Nordea Bank" Latvijas filiāle.

Paredzēts, ka šo aizdevumu būs jāizsniedz pa daļām projektu realizācijas laikā pēc Ventspils brīvostas pieprasījuma, bet ne ilgāk kā 12 mēnešu laikā no aizdevuma līguma noslēgšanas. Aizdevumu Ventspils brīvostas pārvalde vēlas ņemt uz pieciem gadiem ar iespēju atmaksu pagarināt vēl uz trim gadiem. Piedāvājumi patlaban tiek vērtēti.

Pēc pārkrauto kravu apmēra Ventspils osta ir otra lielākā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!