Foto: PantherMedia/Scanpix

Ventspils tekstilnozares uzņēmumi saražojuši nepilnus 2000 pilsētas pasūtītu sejas masku, informēja Ventspils pilsētas domē.

Pašvaldībā norādīja, ka Ventspils pilsētas dome, ņemot vērā SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" speciālistu rekomendācijas, marta sākumā apzināja vietējo uzņēmumu iespējas izgatavot sejas maskas. Patlaban jau ir saražotas gandrīz 2000 speciāli pasūtīto masku, kuras ir saņēmuši visi pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību darbinieki, kuriem ir jākontaktējas ar citiem cilvēkiem.

Pašvaldībā uzsvēra, ka, izvērtējot nepieciešamību, maskas varētu tikt piešķirtas arī plašākam personu lokam. Būtiski, ka sejas maskas tiek šūtas Ventspilī.

Ventspils pilsētā pēc pašvaldības pasūtījuma tiks saražoti 40 000 vairākas reizes lietojamo sejas masku, lai nodrošinātu, ka Covid-19 uzliesmojuma laikā tās nepietrūktu.

Vērojams, ka arī atsevišķi nelielie Ventspils tekstilnozares uzņēmumi, pielāgojoties situācijai un pieprasījumam, piedāvā iedzīvotājiem izgatavot un iegādāties sejas maskas, piebilda pašvaldībā.

19. martā Ventspils pilsētas dome nolēma piešķirt 323 000 eiro Covid-19 ierobežošanas pasākumiem Ventspils pilsētā.

Pašvaldībā norādīja, ka 50 000 eiro piešķirti Izglītības pārvaldei dezinfekcijas līdzekļu un papīra dvieļu dozatoru iegādei Ventspils pilsētas pašvaldības mācību iestādēm.

Turklāt 15 000 eiro piešķirti ēkas Brīvības ielā 15, Ventspilī pārbūvei, lai pielāgotu Covid-19 inficēto pacientu izvietošanai.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" papildu inventāra un aprīkojuma iegādei šīs ēkas vajadzībām piešķirti 55 000 eiro, savukārt 50 000 eiro slimnīca saņems sejas masku nodrošināšanai.

Ventspils pilsētas domes administrācijai informatīvo lapu izgatavošanai un izplatīšanai pilsētā paredzēti 3000 eiro. Savukārt 150 000 eiro rezervēti Covid-19 izplatīšanās novēršanas pasākumu turpmākai nodrošināšanai.

Atbilstoši Ministru kabineta pieņemtajam lēmumam par ārkārtējās situācijas izsludināšanu visā Latvijā līdz 14.aprīlim, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, arī Ventspils pilsētas pašvaldībā tiek un tiks ievēroti atbildīgo iestāžu pieņemtie lēmumi un noteiktie ierobežojumi, uzsvēra pašvaldībā.

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 23 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 244 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!