Foto: Publicitātes attēli

Noslēgusies pieteikšanās "Latvijas Pasta" izsludinātajā konkursā uz vakanto valdes locekļa amatu ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā. Tika saņemti 24 pretendentu pieteikumi, no kuriem tālākai vērtēšanai tiek virzīti 18 kandidāti. Līdz novembra sākumam paredzēts paziņot lēmumu par nominācijai virzāmajiem kandidātiem uz valdes priekšsēdētāja amatu un trīs valdes locekļu amatiem finanšu vadība, biznesa attīstībā un operacionālās darbības vadībā, informē "Latvijas Pasts".

Kandidātu atbilstība valdes locekļa ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā jeb digitālās transformācijas pārvaldes direktora amatam tiek vērtēta trīs kārtās. Pirmā kārta jau ir norisinājusies, kurā saņemtos pieteikumus izskatīja un lēmumu par tālāk vērtēšanai virzāmajiem kandidātiem noteica atlases nominācijas komisija. Kandidātu atbilstību izvirzītajām prasībām konkursa otrajā atlases kārtā vērtēs personāla atlases uzņēmuma "Eiropersonāls" speciālisti, savukārt trešajā kārtā kandidātu vērtēšanu un intervēšanu veiks atlases nominācijas komisija, uzklausot kandidātu stratēģisko redzējumu par "Latvijas Pasta" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs, un priekšlikumus to īstenošanai atbilstoši tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomai.

"Esam gandarīti par gana lielu atsaucību konkursā. Lai izvēlētos atbilstošāko pretendentu amatam, jāpieņem atbildīgi lēmumi. Vērtēsim kandidātu pieredzi pārmaiņu vadībā, produktu un pakalpojumu digitālās transformācijas un automatizācijas jomā, kā arī motivāciju, izpratni un redzējumu par digitalizācijas un automatizācijas būtisko lomu loģistikas un sūtījumu biznesa un produktu attīstībā. Vērtēšanas process norisināsies aptuveni divus mēnešus, un pēc valsts drošības iestāžu atzinumu saņemšanas padome lems par amatam nominējamo kandidātu," komentē "Latvijas Pasta" padomes priekšsēdētājs Raimonds Dūda.

Tehnoloģiju un digitālās transformācijas pārvaldes direktora valdes amats izveidots, lai pilnveidotu un nodrošinātu efektīvu, ērtu, pieejamu un uz aktuālajām klientu vajadzībām orientētu pasta un loģistikas pakalpojumu sniegšanu, izmantojot inovatīvu pieeju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izmantošanu un attīstību. Jaunā valdes locekļa galvenie pienākumi būs vadīt un pārraudzīt tehnoloģijas, tehnoloģiskos procesus un to efektīvu un kvalitatīvu pieejamību, kā arī veidot digitālo transformāciju, lai veicinātu uzņēmuma stratēģijas realizēšanu, mērķu un darbības rādītāju sasniegšanu.

Šī gada vasarā nominācijas komisija pieņēma lēmumu virzīt uz padomi turpmākai vērtēšanai un nominācijai pa diviem fināla kandidātiem uz valdes priekšsēdētāja amatu, kā arī valdes locekļu amatu finanšu vadībā, biznesa attīstībā un operacionālās darbības vadībā. Pēc tam, kad padome saņems atzinumu par visiem kandidātiem no valsts drošības iestādēm, padome pieņems gala lēmums par valdes locekļu iecelšanu amatā. Plānots, ka līdz novembra sākumam lēmums varētu tikt pieņemts un rezultāti tiks paziņoti arī publiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!