Foto: Zane Bitere/LETA

Marta vidū Mārupē durvis vērs vienlaicīgi divas "Veselības centrs 4" filiāles – "Mārupe" un "Mārupe-centrs", nodrošinot ārstu speciālistu konsultācijas un diagnostikas, veselības aprūpes un estētiskās medicīnas pakalpojumus.

"Veselības centrs 4" filiāļu "Mārupe-Cents" un "Mārupe" izveidē investēti 200 tūkstoši eiro, portālam "Delfi" pastāstīja SIA "Veselības centrs 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.

Viņš informē: "Šogad izaugsmes plāni tiks koncentrēti Mārupē, attīstot jaunos veselības centrus. Filiālē "Mārupe-centrs" ir paredzēts nodrošināt Covid-19 vakcinācijas pakalpojumu, tiklīdz būs pieejamas vakcīnas. "Veselības centrs 4" darbosies divās filiālēs, jo Mārupē vienuviet trūkst medicīnas pakalpojumu sniegšanai atbilstošu telpu."

Filiālē "Mārupe" (jaunatklātā "Mārupes doktorāta" telpās) pacientus konsultēs ginekologs, dzemdību speciālists, ķirurgs, proktologs, ķirurgs ar specializāciju fleboloģijā un proktoloģijā, dermatovenerologs un endokrinologs. Saistībā ar ādas veselību un izskatu būs iespējams izmantot diagnostikas, ādas veidojumu noņemšanas, skleroterapijas un lāzermedicīnas pakalpojumus. Šobrīd filiālē darbojas "Veselības centrs 4" grupas uzņēmums "Dynasty".

Savukārt filiālē "Mārupe-centrs" būs pieejami podologa (ārstnieciskā pēdu aprūpe) un kosmetologa pakalpojumi, kā arī tiks nodrošināti vakcinācijas pakalpojumi pret Covid-19.

"Mārupe ir viena no straujāk augošajām Rīgas piepilsētām, kas organiski saplūst ar galvaspilsētu un tās aglomerāciju," norāda Rēvalds. "Īpaši vēlos uzsvērt, ka "Mārupes doktorātā" darbu sāks ginekoloģe, dzemdību speciāliste dr. Natālija Andrejeva, kura sniegs gan maksas, gan valsts apmaksātos grūtnieču aprūpes pakalpojumus. Abās filiālēs būs pieejami vairāki augsti tehnoloģiski lāzermedicīnas, diagnostikas un skaistumkopšanas pakalpojumi, kuru kvalitāte neatpaliks no labāko Rīgas medicīnas un skaistumkopšanas klīniku aprīkojuma," viņš piebilst.

Jautāts, kādu SIA "Veselības centrs 4" prognozē šo gadu uzņēmuma darbībā kopumā un ko sagaida no valsts amatpersonām, Rēvalds atbild: "2021. gada prognozes ir ar piesardzīgu optimismu. "Veselības centrs 4" darbību lielā mērā ietekmē valdības noteiktie Covid-19 ierobežojumi (piemēram, skaistumkopšanas nozarē) un paaugstināto sanitāri epidemioloģisko prasību ievērošana, kuru dēļ tiek mākslīgi samazināta pacientu plūsma, kā arī pacientu piesardzība un ieradumu maiņa – ārstus bez nopietna iemesla neapmeklēt.

No valsts amatpersonām sagaidām saprātīgu rīcību tālākā Covid-19 ierobežojumu noteikšanā. 2020. gada pavasara pieredze rāda, ka medicīnas pakalpojumu ierobežošana ir izraisījusi tālejošas, smagas sekas. Ir palielinājies pacientu skaits ar ielaistām hroniskām slimībām, pieaugsi novēlota onkoloģisko slimību diagnostika un citas ar Covid-19 nesaistītas medicīniska rakstura problēmas. Covid-19 nogalina arī netiešā veidā, liedzot pacientiem laikus atklāt vai ārstēt bīstamas saslimšanas. To parāda straujais mirstības rādītāju pieaugums pagājušā gada beigās un šī gada sākumā (janvārī līdz pat 40%)."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!