Foto: LETA
AS "Veselības centru apvienība" iegādājusies 45,45% poliklīnikas SIA "Via Una" kapitāldaļu, informēja uzņēmuma pārstāve Līga Ribkinska. Attēlā "Veselības centru apvienības" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa.

Darījuma summa netiek publiskota.

"Veselības centru apvienība" kļūstot par "Via Una" mazākuma dalībnieku, "Via Una" iegūst stabilu partneri stratēģiski daudzveidīgai aprūpes pakalpojumu attīstības platformas izveidei, norāda Ribinska.

Kā skaidro "Veselības centru apvienības" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa, uzņēmums sniedz plaša spektra ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus, un, rūpējoties par pacientiem, sistemātiski papildina mūsdienīga servisa pakalpojumu klāstu. "Turpmāk dalīsimies pieredzē un veidosim kopprojektus izaugsmei, lai Latvijas iedzīvotājiem nodrošinātu arvien labāku daudzveidīgu pakalpojumu pieejamību," uzsver Lapiņa.

Medicīniskajā centrā "Via Una" strādā vairāk nekā 50 dažādu specialitāšu ārsti. Tas dibināts 1993. gadā uz baseina poliklīnikas bāzes, piedāvājot plašu pakalpojumu klāstu Latvijas iedzīvotājiem un jūrniecības darbiniekiem.

Tagad poliklīnikā tiek sniegts plašs pakalpojumu klāsts, ir dienas stacionārs, ķirurģiskā un ginekoloģiskā nodaļa, izmeklējumi un ārstēšana notiek kvalificētu speciālistu vadībā.

"Veselības centru apvienība" ir viens no Latvijas veselības uzņēmumu grupas "Repharm" uzņēmumiem, kas apvieno vairāk nekā desmit medicīnas iestādes, dažāda vecuma pacientiem nodrošinot plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus.

Uzņēmumu grupā ietilpst arī akciju sabiedrība "Sentor Farm aptiekas" jeb "Mēness aptieka" un SIA "Centrālā laboratorija", kā arī AS "Rīgas Farmaceitiskā fabrika".

Vadoties pēc "Firmas.lv" norādītās informācijas, 45,45% SIA "Via Una" pieder AS "Veselības centru apvienība", savukārt 40% - SIA "UnaMed Invest". Atlikušie 14,55% pieder "ViaMed Invest".

SIA "Via Una" valdē darbojas Tatjana Panarina-Kovanska, savukārt AS "Veselības centru apvienība" valdē darbojas Dins Šmits, Aleksandrs Livšics, Jeļena Ņikitina, Josifs Apts, Zigurds Lasovskis un tās priekšsēdētāja ir Stella Lapiņa.

"Firmas.lv" dati par 2018. gadu, kas ir pēdējais pieejamais apskata gads, ka "Veselības centru apvienības" apgrozījums aizpērn bija 26,22 miljoni eiro, savukārt tā peļņa bija 2,59 miljoni eiro. Uzņēmums pērn nodarbināja 1499 darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!