Tā sērga joprojām ir ļoti liela, komentējot negodprātīgo darbinieku atrašanos Valsts ieņēmumu dienestā (VID), intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" sacījusi finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Atbildot uz jautājumu, vai VID šie ir atsevišķi negodprātīgi cilvēki vai vesela sistēma, ministre norādīja, ka nedrīkst komentēt saturu, bet neteiktu, ka tie ir tikai atsevišķi darbinieki, tur redzams zināms sistemātiskums.

"Pat ja darīts gana daudz arī iepriekš, lai atbrīvotos no negodprātīgiem darbiniekiem, tā sērga joprojām ir ļoti liela un pārmaiņām jābūt būtiskām, nevar būt tikai vienreizējs pasākums!" sacīja ministre, piebilzdama, ka regulārās rotācijas korupcijas risku mazināšanai ir pieņemta prakse Eiropas valstīs.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, kas ir tas, kas viņai licis situāciju VID nosaukt par kritisku, ministre atbildēja, ka kopējais fons.

"Nodokļu ieņēmumi nav atbilstoši – Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums drīz beigsies, un mums ir jāiemācās saimniekot bez tā. Esam daudz mazāk efektīvi kā kaimiņvalsts, kura ar mazāku iedzīvotāju skaitu spēj nodokļos iekasēt vairāk pie līdzīgām nodokļu likmēm," sacīja ministre.

"Delfi" jau ziņoja, ka Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijaspārvaldes darbinieki aizturējuši kādu VID darbinieci Cēsīs. Viņa tiek vainota krāpnieciskas shēmas organizēšanā.

Tāpat vēstīts, finanšu ministrei iesniegtajā iespējami negodprātīgo VID darbinieku sarakstā ir iekļauti 29 VID darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!