Foto: LETA
Līdz šim atklāti 102 autoservisi, kuri nemaksā nodokļus un tiks apmeklēti vēl vismaz 800 autoservisi, kuros, iespējams, notiek krāpšanās ar nodokļiem, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Savukārt pēdējo divu mēnešu laikā brīvprātīgi piereģistrējušies VID esot 182 autoservisi. Tajos esot arī palielināts darbinieku atalgojums. Esot arī gadījumi,ka pēc dienesta uzsāktās kampaņas autoservisi vienkārši pārtraukuši savu darbību. Pagājušajā nedēļā fiksēti četri tādi gadījumi.

Līdzīgas problēmas esot arī zobārstniecības nozarē, kurā vismaz puse uzņēmumu nemaksā nodokļus un notiek krāpšanās. Šī būs nākamā nozare, kuru pastiprināti pārbaudīšot VID, sola Pētersone.

Jau ziņots, ka nodokļu disciplīnas uzlabošanai automobiļu apkopes un remonta nozares nodokļu maksātājiem Valsts ieņēmumu dienests (VID) noteica divus mēnešus - jūliju un augustu, dodot tiem iespēju pašiem novērst pārkāpumus nodokļu aprēķinu jomā un deklarēt gan saimnieciskās darbības ieņēmumus, gan darbiniekus, gan darbiniekiem aprēķinātās algas pilnā apmērā.

Ja tas netiks izdarīts, tad VID septembrī sāks vērienīgus preventīvos un represīvos pasākumus automobiļu apkopes un remonta nozares nodokļu maksātājiem, teikts VID paziņojumā presei.

VID ēnu ekonomikas apkarošanā kā vienu no prioritārajām nozarēm ir noteicis automobiļu apkopes un remonta nozari un VID šajā nozarē strādājošiem nodokļu maksātājiem pievērsīs īpaši pastiprinātu uzmanību.

Tas nozīmē, ka tieši šīs nozares nodokļu maksātājiem nodokļu nemaksāšanas risku konstatēšanas gadījumā vispirms tiks veikti preventīvie nodokļu administrēšanas pasākumi un nepieciešamības gadījumā arī nodokļu kontroles pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!