Valsts ieņēmumu dienests (VID) pārbaudījis kādu autotirdzniecības vietu Rīgā, Maskavas ielā, atklājot virkni dažādu pārkāpumu. Pēc VID sniegtajiem datiem noprotams, ka pārbaudītā vieta ir Rumbulas tirgus, kur strādā vairāki uzņēmumi.

Kopumā nodokļu inspektori pārbaudījuši 12 šajā teritorijā izvietotos uzņēmumus. Pārbaužu laikā tika konstatēti dažādu likuma normu pārkāpumi.

VID atklājis, ka piecu uzņēmumu tirdzniecībā atrodas 47 automašīnas, par kurām nav noformēti akti par to pieņemšanu tirdzniecībai. Par šīm automašīnām nav informācijas Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijas (CSDD) tirdzniecības reģistrā. Tas norāda uz iespēju slēpt nodokļus, neuzrādot ieņēmumus pilnā apmērā.

Tāpat konstatēti divi autostāvvietas līgumi par vēl 47 auto novietošanu. divos gadījumos konstatēts, ka vēl par 47 automašīnām ir noslēgti autostāvvietas nomas līgumi. VID norāda, ka tirdzniecības vietā drīkst atrasties tikai automašīna, kas paredzētas tirdzniecībai.

Divos gadījumos konstatēts, ka faktisko saimnieciskās darbības norises vietu komersanti nav reģistrējuši VID kā savu struktūrvienību. Divos gadījumos konstatēts, ka tirdzniecību ar automašīnām veic personas, ar kurām nav nodibinātas darba tiesiskās attiecības.

Veicot pārbaudes, VID konstatēja arī vienu fizisko personu, kura peļņas gūšanas nolūkā sistemātiski un regulāri veica automašīnu iegādi Eiropas Savienības teritorijā, un nodeva automašīnas tirdzniecībai Latvijā auto tirgotājiem, bet pārbaudes brīdī nebija reģistrējis savu saimniecisko darbību likuma noteiktajā kārtībā.

Par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!