Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir sācis ap 150 kriminālprocesiem par pret Krieviju un Baltkrieviju noteikto sankciju pārkāpumiem, piektdien mediju pasākumā sacīja VID ģenerāldirektores vietnieks muitas jomā Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

Kopš kara sākuma Latvijā VID Muitas pārvalde noraidījusi 3692 kravas saistībā ar pret Krieviju un Baltkrieviju noteikto sankciju pārkāpumiem.

Zukuls atzina, ka neatļautas kravas līdzīgos apmēros grib vest gan no Latvijas uz Krieviju vai Baltkrieviju, gan arī uz Latviju no kaimiņvalstīm. Visbiežāk neatļauti gribēts pārvadāt dažādus koka izstrādājumus, tehnikas ierīces un luksus preces uz Krieviju, apkures granulas un citas preces, kuras sankciju dēļ nevar pārvadāt.

Sankciju pārkāpumu riska novēršanai VID Muitas pārvalde veikusi 131 812 dokumentu kontroles un 4047 fiziskas kravu kontroles.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora pienākumu izpildītājs Dairis Aniņš informēja, ka no sāktajiem 150 kriminālprocesiem kriminālvajāšanai patlaban nosūtīti trīs kriminālprocesi. Nelielo kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīto procesu skaitu Aniņš skaidroja ar sarežģīto un ilgo starptautiskās palīdzības pieprasīšanas procesu.

Tāpat saistībā ar sankciju pārkāpumiem pieņemti 29 lēmumi par lietisko pierādījumu nodošanu realizēšanai, kā arī pieņemti divi lēmumi par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanai juridiskai personai, piebilda Aniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!