Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 28. maijā, pulksten 15 diskusijā "E-komercija un pārslēgšanās uz digitāliem risinājumi" dažādas Latvijas uzņēmējdarbības sfēras pārstāvoši profesionāļi dalījās pārdomās par to, kādi ir iespējami labākie risinājumi ekonomiskai izaugsmei. Diskusijas tiešraidi bija iespējams vērot portālā "Delfi".

Mazgāt rokas un distancēties pasaule ir iemācījusies, tāpēc tagad sociālā iniciatīva #LaiDzivoVisi aicina pārfokusēties un kopīgi plānot, kā "tikt atpakaļ zirgā".

Diskusijā piedalījās:

  • "DPD Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Grants
  • "Pica Lulū" mārketinga un pārdošanas vadītāja Agnese Puriņa
  • "Hanzas perons" vadītāja Ieva Irbina
  • "Swedbank" valdes loceklis un Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs
  • "Maxima Latvija" korporatīvais vadītājs Jānis Vanags.


Tēmas, ko uzņēmumu pārstāvji apsprieda:

  • Pirkšanas paradumu maiņa Covid-19 krīzes laikā
  • Tiešsaistes iepirkšanās un piegāžu uzvaras gājiens
  • Uzrāviens interneta veikalu attīstībā
  • Krīzes laika standarts: attālinātās piegādes un citi jauninājumi
  • Kā konvertēt krīzes laika pieredzi, lai tā noderētu nākotnei?


Sarunas moderators bija Ģirts Timrots.

Atgūstot krīzē zaudēto, sociālā iniciatīva #LaiDīvoVisi aicina atcerēties labāko, kas mūs visus vieno kā tautsaimniecību. Mēs tējā kādreiz likām trīs tējkarotes cukura – vienu par katru no trim Latvijas cukurfabrikām. Lepnums un vēlme atbalstīt visus mūsu ražotājus – ne tikai kādu "savējo" – mūsos bijis jau kopš vecvecākiem. Šoreiz mēs atkal visi viens otram esam savējie.

Radošās aģentūras VUCA partnere un komunikācijas stratēģe Zane Feifa norāda: "Mēs aicinām katru, kas šajos laikos sniedzas pēc maka vai maksājumu kartes – biznesa pasūtījumiem vai ikdienas pirkumiem – izvēlieties un atbalstiet pēc iespējas vairāk uzņēmumu, ražotāju un piegādātāju. Aiz katra no tiem ir cilvēki – mēs paši. Lai arī ar mazāku peļņu, tomēr katrs no mums varētu atgriezties ikdienā, ko visi tik ļoti gaidām. Saglabājot gan pierasto labklājības līmeni, gan plašās izvēles iespējas, ko paši vien ar savu darbu esam radījuši."

Krīzes laikā mainās kā cilvēku privātie tērēšanas paradumi, tā arī uzņēmumi pārskata savus izdevumus un izvēlas kategorijas, kuros tos optimizēt. Akcijas iniciatori aicina to darīt, atceroties par cilvēkiem, darbavietām un valsts ekonomiku – stiprinot izredzes izdzīvot pēc iespējas dažādām precēm un pakalpojumiem.

Savstarpēja solidaritāte šajā situācijā ir vienīgā izeja, lai veselīga piesardzība tēriņos un vēlme atbalstīt tikai "savējos" nepārvērstos lavīnveida lejupslīdē visās jomās. Jo, kad "nesavējiem" sāks klāties slikti, labi nebūs nevienam.

Informatīvie atbalstītāji: "Delfi.lv", "AM Baltics", "Rietumu Radio", "Clear Channel".

Vairāk par iniciatīvu lasāms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!