Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" piektdien Rīgā sagaidīja jau septīto "Bombardier CS300" lidmašīnu no kopumā 20 pasūtītajiem lidaparātiem, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Septītā "airBaltic" "Bombardier CS300" lidmašīna ar reģistrācijas numuru YL-CSG Rīgā ieradās piektdien pulksten 10.46 pēc vietējā laika. Lidojuma laiks bija septiņas stundas 13 minūtes un lidmašīna veica 6 382 kilometru lidojumu no Mirabelas-Monreālas uz Rīgas lidostu.

Kopumā "airBaltic" ar "Bombardier CS300" ir pārvadājusi vairāk nekā 300 000 pasažieru. Šobrīd jau katrs ceturtais "airBaltic" pasažieris lido ar šīs markas lidaparātu. Līdz šim "airBaltic ar jaunajām "Bombardier CS300" lidmašīnām veikusi vairāk nekā 2 613 lidojumus un nolidojusi vairāk nekā 6 751 stundu.

Līdz 2019.gada beigām "airBaltic" plāno saņemt visas 20 pasūtītās "Bombardier CS300" lidmašīnas. 2021. gadā, kad "airBaltic" floti veidos tikai "Bombardier" lidaparāti, lidsabiedrībai būs viena no jaunākajām reaktīvo lidmašīnu flotēm Eiropā.

"airBaltic" ar CS300 lidmašīnām šobrīd veic lidojumus uz tādiem iecienītiem galamērķiem kā Amsterdama, Barselona, Roma, Londona, Parīze, Tbilisi un citiem.

Jaunajā "Bombardier CS300" lidmašīnā kopumā ir 145 sēdvietas. Pasažieriem ir tādas priekšrocības kā platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citi uzlabojumi. Jaunā lidmašīna ir arī ievērojami klusāka – tās trokšņu līmenis ir līdz pat četrām reizēm mazāks. Turklāt šobrīd tā ir pasaulē videi draudzīgākā komerciālā lidmašīna.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. Galvenais "airBaltic" akcionārs ir Latvijas valsts ar 80,05% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder aptuveni 20%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!