Foto: DELFI

Vismaz trīs bērnus vēlētos 55% ģimeņu, taču priekšnoteikums ģimenes pieauguma plānošanā ir piemērots mājoklis – iespēja iegādāties savu vai lielāku par esošo mājokli, liecina bankas "Citadele" un pētījumu aģentūras "Norstat" aptauja.

Lai lemtu par ģimenes pieaugumu, lielākajai daļai iedzīvotāju būtisks priekšnoteikums ir piemērots mājoklis. 29% lemtu par ģimenes pieaugumu, ja būtu iespēja iegādāties savu, savukārt vēl 32% norāda, ka to darītu, ja būtu iespēja iegādāties lielāku mājokli par esošo. Nepilna trešdaļa (31%) norāda, ka mājoklim nav nozīmēs ģimenes plānošanā.

Divus bērnus ģimenē vēlētos 35%, trīs – 37%, četrus – 10% un vairāk kā piecus bērnus – 8% iedzīvotāju. Savukārt vienu bērnu 5% aptaujāto.

Aptaujas rezultāti tika prezentēti bankas "Citadele" organizētajā diskusijā "Kā veicināt mūsdienīgu un piemērotu mājokļu pieejamību ģimenēm?". Tai varēja sekot līdzi portālā "Delfi".

Diskusijā piedalījās ekonomikas ministra Jānis Vitenbergs (KPV LV), Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs (V), "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, bankas "Citadele" Privātpersonu direkcijas apkalpošanas vadītāja Baltijā Anna Fišere-Kaļķe, vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa un Latvijā lielākās renovētās daudzdzīvokļu mājas pārstāve un dzīvokļu īpašnieku biedrības "Saules 2" vadītāja Ineta Ventniece.

Reprezentatīvu aptauju jūnija beigās veica pētījumu aģentūra "Norstat", un atbildes sniedza 1012 respondenti visā Latvijā vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!