"Istabai" ir inovatīvs vietējais Latvijas uzņēmums, kas jau sešus gadus ražo funkcionālu un modernu gudrās mājas automatizācijas sistēmu. Sistēma tiek uzstādīta ne tikai mājās, bet arī birojos, kas nodrošina mājinieku vai darbinieku komfortu dienas gaitā.

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) četrpadsmito gadu pēc kārtas izcels un apbalvos veiksmīgākos Latvijas eksporta un inovāciju sasniegumus, izsludinot konkursu "Eksporta un inovācijas balva 2018".

"Istabai" nodrošina jebkurā telpā nepieciešamo komfortu. Uzstādot katrā telpā sev vēlamo gaisa temperatūru vai ieplānojot vēlamos apkures laikus, temperatūra mājās vai birojā būs tieši tāda, kādā jūties labi. Gudrās mājas automatizācijas sistēma tiek vadīta pavisam vienkārši - ar mobilās ierīces palīdzību. Viena mobilā aplikācija, kas pārvalda visu māju vai biroju. Pieejama gan Android, gan IOS operētājsistēmām. Sistēmas risinājumi ir dažādi. Piemēram, mitruma un temperatūras sensori, kas ļauj viegli pārvaldīt patērēto enerģiju, Iespēja atvērt lūku vai vārtus, aplaistīt zālienu, kā arī ieslēgt/izslēgt gaismas.

Tas viss ir pārvaldāms mobilajā ierīcē. Sistēmas uzstādīšana mājā vai birojā krietni atvieglo ikdienu - iespēja ietaupīt, kontrolējot elektroenerģijas un citu resursu patēriņu. Ne tikai komforts, bet ietaupot, iespēja dzīvot zaļāk.

Uzņēmums "Istabai", atbalstot vietējos uzņēmumus, kā savus sadarbības partnerus ir izvēlējies uzņēmumu "HansaMatrix", kura ražotne atrodas Ventspilī un tur notiek birojā izveidoto prototipu tālāka masu ražošana. Savukārt pēc tam, kad produkts ir saražots, tas tiek izplatīts sadarbojoties ar elektroenerģijas uzņēmumu "Elektrum", lai tas būtu pieejamāks potenciālajiem pircējiem.

Uzņēmums 2013. gadā "Eksporta un inovācijas balvā" ieguva 2. vietu kategorijā "Inovatīvākais produkts", tas uzņēmumam un visai jaunajai komandai deva sparu un motivāciju turpināt un neapstāties pie iesāktā.

Noklausies arī Magnetic Latvia podkāstu ar Jāni Lindermani:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!