Portāls "Delfi" šonedēļ jau vēstīja par jaunu izaicinājumu, ar kuru drīzumā saskarsies Rīga. Proti, pēc 5–7 gadiem poligonā "Getliņi EKO" var vairs nepietikt vietas jauniem atkritumiem.

Šobrīd tiek domāts par vairākām iespējām. Piemēram, meklēt jaunu teritoriju atkritumiem, vai arī samazināt to apjomu, rūpīgāk šķirojot, bet nepārstrādājamos dedzinot jaunās rūpnīcās. Par to vairāk var lasīt "Delfi" intervijā ar SIA "Getliņi EKO" Vides pārvaldības daļas vadītāju Baibu Rosicku.

Piedāvājam lasītājiem ielūkoties esošā poligona teritorijā un pavērot darba dunu no putna lidojuma jeb drona pārlidojuma.

Jau ziņots, ka atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi EKO" apgrozījums pagājušajā gadā bija 31,029 miljoni eiro, kas ir par 12,9% vairāk nekā 2020. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 49,7% un bija 297 994 eiro. 2021.gadā uzņēmumā īstenots bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes kompleksa projekts un sākts testēšanas periods. Uzņēmuma pārstāvji norādījuši, ka šis ir lielākais šāda veida atkritumu pārstrādes komplekss Baltijas valstīs. Plānots, ka kompleksā tiks pārstrādāti 125 000 tonnu bioloģisko atkritumu gadā, saražojot 100 000 tonnu komposta.

"Getliņi EKO" ir Rīgas valstspilsētas un Ropažu novada pašvaldībām piederoša kapitālsabiedrība. Uzņēmums apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonu Latvijā. Tas nodrošina Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģiona 11 pašvaldību (Rīgas, Ādažu, Bauskas, Ķekavas, Mārupes, Ogres, Olaines, Salaspils, Saulkrastu, Siguldas un Ropažu) sadzīves atkritumu apglabāšanu, apstrādi un pārstrādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!