Sestdien Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā atklāta jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" otrā sezona, kurā piedalīsies vairāk nekā 60 konkursā jaunuzņemtās komandas.

Svinīgajā pasākumā pulcējās ne tikai jaunuzņemtās komandas, bet arī komandu pārstāvji, kas plūca laurus pirmajā konkursa norisē. Tāpat jauniešus sveikt bija ieradušies konkursa atbalstītāji.

Kopumā konkursā dalību uzsāka 219 jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kas vēlas realizēt biznesa projektus 37 Latvijas novados. No visiem konkursa dalībniekiem 117 jaunieši pārstāv 17 augstākās izglītības iestādes.

Starp studentiem visvairāk ir pārstāvju no Rīgas Tehniskās universitātes – 30 jaunieši – un Latvijas Lauksaimniecības universitātes – 26 studenti. 12 jaunieši pārstāv Latvijas Universitāti, biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu ''RISEBA'' – astoņi studenti, bet pa septiņiem pārstāvjiem ir no Vidzemes Augstskolas, biznesa augstskolas "Turība" un Rīgas Stradiņa universitātes.

Pieci studenti mācās Ekonomikas un Kultūras augstskolā, bet četri jaunieši studē Banku augstskolā, savukārt trīs – dažādās ārvalstu augstskolās. Konkursā piedalīsies arī studenti no Ventspils Augstskolas, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Rīgas Biznesa skolas, Latvijas Kultūras akadēmijas, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas.

Kā iepriekš portālu "Delfi" informēja konkursa organizatori, visvairāk jauniešu komandu darbosies Vidzemes reģionā – 26 komandas, pa 12 komandām būs Latgales un Zemgales novados, bet Kurzemes un Rīgas reģionos savas biznesa idejas īstenos attiecīgi septiņas un sešas komandas.

Apkopojot biznesa idejas, kuras ir iecerējušas īstenot komandas, izceļas divi galvenie darbības virzieni. Biznesa projektus, kas saistīti ar tūrismu un izklaidi, plāno īstenot 22 komandas, bet ražošanas un pārstrādes projektus - 20 komandas. Sešas konkursa komandas īstenos idejas, kas saistītas ar izglītības sfēru, bet piecas komandas ar lauksaimniecību. Tehnoloģiskas un specifiskas idejas realizēs 10 komandas.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!