Bezpilotu lidaparātu ražotājs ''AirBoard'', gaidot Ziemassvētkus, sarūpējis elpu aizraujošu video sveicienu, kurā uzņēmuma ražotais lidaparāts ar 100 kilogramu celtspēju paceļ gaisā Ziemassvētku vecīti.

''Turpinot testus un drona izturības pārbaudes, uzņēmums vēlējās parūpēties, lai visas Ziemassvētku dāvanas pie bērniem šogad nonāk laikā – pat tur, kur ceļš jau ir notīrīts un Ziemassvētku vecītis ar kamanām vairs nevar nosēsties!'' stāsta uzņēmuma vadītājs Elviss Straupenieks.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmumā, šī testa ietvaros tiek demonstrēta gan lidaparāta augstā kravnesība, gan tā izturība – izstrādātās drošības funkcionalitātes. Šobrīd uzņēmums darbojas pie bezpilota lidaparāta testēšanas, kas ietver arī cilvēku pacelšanu glābšanai no dzīvībai bīstamām situācijām.

Uzņēmums pirms mēneša nāca klajā ar ''AirBoard Agro'' – augstas veiktspējas bezpilota lidaparātu pesticīdu un mēslojumu smidzināšanai stāvos un kalnainos vīnogulājos, kas spēj paveikt darbu 50 reižu ātrāk nekā cilvēks un ir piecas reizes precīzāks nekā helikopters, būtiski samazinot vidē izmantoto pesticīdu apjomu un izmaksas, stāsta uzņēmumā.

''AirBoard'' ir daļa no ''Alchemist'' biznesa akseleratora. 2017. gadā komanda piedalījās ''Boost VC'' Silīcija ielejas akseleratorā, kuru vadīja ceturtās paaudzes riska kapitālists Ādams Dreipers, un 6 mēnešu laikā komandu personīgi mentorēja miljardieris Tims Dreipers.

Iedvesmots ar sapni par lidošanu, 2015. gadā kompāniju dibinātāja Elviss Straupenieks, 16 gadu vecumā kļūdams par pirmo cilvēku Latvijā, kas ieguvis juridisko tiesas pilngadību, lai reģistrētu uzņēmumu pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas. 2018. gadā Elviss tika nominēts kā viens no top 25 jaunajiem uzņēmējiem Ziemeļeiropā vecumgrupā līdz 25 gadiem. Uzņēmuma komandā darbojas vairāki inženieri ar pieredzi gan lielizmēra bezpilota lidaparātu izstrādē, gan darbā pie pasaules ātrākā elektroauto. Tai skaitā arī pilots, kurš pasaulē ieguvis pirmo vietu bezpilota lidaparātu FAI sacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!