Foto: LETA

Šajā Eiropas Savienības (ES) fondu naudas plānošanas periodā 2007.-2013.gadam vēl ir neapgūts ES struktūrfondu finansējums, un to var mērķtiecīgi ieguldīt Latgales sociāli ekonomiskās situācijas stabilizēšanai, par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (ZRP) nostāju portālu "Delfi" informēja viņa padomniece Inese Auniņa.

Sprūdžs uzskata, ka Latgales jautājums šobrīd ir aktualitāte Nr.1 un jau vienojies ar zemkopības ministri, satiksmes ministru, izglītības un zinātnes ministru un ekonomikas ministru par konkrētu rīcību, ko "īstenot maksimāli īsā laikā un ar vislielāko iespējamo efektu".

Nākamās nedēļas laikā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Zemkopības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Ekonomikas ministrijas pārstāvji saskaņos kopīgi īstenojamās aktivitātes. Līdz tam tiks precizēts gan pieejamais ES finansējums, kas varētu būt vairāki desmiti miljoni latu, gan konkrēti pasākumi, kas dos tūlītēju ietekmi.

"Īstermiņa risinājumi ar zivi jākombinē ar ilgtermiņa pasākumiem, dodot Latvijas cilvēkiem makšķeri – nedrīkst novērtēt mūsu cilvēku potenciālu par zemu. Lielākā daļa no viņiem paši spēj veiksmīgi parūpēties par sevi un savu ģimeni un dzīvošanu no pabalstu naudas uzskata par pazemojumu," ir pārliecināts Sprūdžs.

Viņš akcentē, ka līdzšinējā Latvijas reģionālā politika nav nesusi gaidīto un vajadzīgo rezultātu. Savu attieksmi pret to aizvien vairāk un skaļāk pauž pašvaldību vadītāji, bet "Latvijas iedzīvotāju skaita dramatiskais samazinājums un bezdarba statistika Latgalē runā pārliecinošāk par jebkuriem vārdiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!