Foto: LETA
Vidzemē daļu ziemāju sējumu kailsala dēļ janvāra sākumā pavasarī būs jāpārsēj, savukārt Kurzemē situācija ir labāka un arī Zemgalē ziemošana norit labi, pastāstīja aptaujātie graudkopji.

Kooperatīva "VAKS" valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons sacīja, ka Vidzemes graudkopji ar bažām gaida pavasari, jo daļa ziemāju sējumu pavasarī būs jāpārsēj kailsala dēļ janvāra sākumā. Vienlaikus viņš piebilda, ka pagaidām nav iespējams pateikt, cik liela daļa būs jāpārsēj - to redzēs pavasarī. Savukārt Kurzemē ziemāju sējumu situācija ir labāka.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrības "Latraps" ģenerāldirektors Edgars Ruža sacīja, ka Zemgalē šobrīd nav problēmu ar ziemošanu. "Viss ir, neteiksim ideāli, bet labi. Kā vienmēr, protams, ir bažas, jo tuvojas bīstamākais mēnesis - marts - un sinoptiķi sola diezgan brangu salu. (..) Taču kopumā pašlaik ziemošana norit labi un nevarētu sūdzēties," sacīja "Latraps" ģenerāldirektors, piebilstot, ka, spriežot pēc sinoptiķu prognozēm, tuvākajā laikā ar graudaugu pārziemošanu nevajadzētu būt problēmām.

Viņš norādīja, lai arī dažviet sējumi dzeltē, tā nav problēma, jo augi joprojām ir dzīvi. "Tā ir normāla situācija, ka ziemāju sējumi šādos laika apstākļos kļūst dzelteni vai balti, tas nenozīmē, ka tie ir beigti" sacīja "Latraps" ģenerāldirektors.

Ziņots, ka februāra vidū dažviet Vidzemē un Latgalē ir bažas par graudaugu sējumu dzeltēšanu, taču kopumā graudaugu sējumu ziemošana norit normāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!