Foto: LETA

AS "Rīgas Centrāltirgus" ir izsludinājis pieteikšanos uz Brīvības ielā 90A esošo Vidzemes tirgus nekustamo īpašumu nomas un apbūves tiesību mutisku izsoli, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Ilze Lapko.

Nomas līgums tiks slēgts uz 30 gadu ilgu termiņu.

Nekustamā īpašuma iznomāšanas mērķis ir tā atjaunošana un attīstīšana, Vidzemes tirgus darbības nodrošināšana, uzturēšana un apsaimniekošana. Izsoles nosacījumi paredz, ka nekustamā īpašuma nomniekam būs jāatjauno un jāattīsta divas esošās vēsturiskās tirgus ēkas, jāiekārto tirgus laukums ar tirdzniecības vietām.

Tāpat nomniekam būs jāuzbūvē darījumu ēka, palīgēkas un skatuve, kas paredzēta kultūras aktivitāšu nodrošināšanai. Nosacījumi arī paredz izveidot autostāvvietu un iekārtot apzaļumotu aktīvās atpūtas laukumu gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Izsole notiks 9. martā pulksten 11 AS "Rīgas Centrāltirgus" telpās Nēģu ielā 7. Izsoles pretendenti var pieteikties līdz 24. februārim.

"Delfi" jau ziņoja, ka no Vidzemes tirgus nomnieka tiks prasīta investīciju garantija astoņu miljonu eiro apmērā.

"Šāda astoņu miljonu investīciju garantija tiks pieprasīta, lai konkursā piedalītos tikai nopietni investori. Teritorijai ir jāsaglabā tirgus funkcija, un mēs te negribētu redzēt lielveikalu. Šim projektam jābūt tādam, lai tas atdzīvinātu visu apkaimi," 2019. gada decembrī uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Lai attīstītu Vidzemes tirgus teritoriju, 2019. gadā tika pasūtīta tās attīstības vīzija, ko izstrādāja SIA "Colliers International Advisors". Atbilstoši tai Vidzemes tirgus attīstībai tiek plānots piesaistīt nomnieku uz 30 gadiem.

Tāpat vēstīts, ka Vidzemes tirgus teritorijas labiekārtošanai, paviljonu atjaunošanai un darījumu ēkas celtniecībai vajadzīgi aptuveni 18 miljoni eiro, secinājuši SIA "Colliers International Advisor" eksperti, kas izstrādājuši tirgus attīstības koncepciju.

"Colliers" par 35 tūkstošiem eiro izstrādātajā koncepcijā paredzēts, ka Piena paviljons ir jāpielāgo mūsdienu prasībām. Šobrīd slēgtajā Gaļas paviljonā jāiekārto gastronomijas tirgus. Abus paviljonus savienotu āra tirdzniecības zona, kur mājvietu rastu amatnieku un specializēto produktu tirgotāji.

Pie Brīvības ielas mājām iekārtotu nelielu, apzaļumotu parku, kur varētu spēlēties bērni. Teritorijā arīdzan būtu ierīkota vieta kultūras pasākumiem un gadatirgiem. Bet Tērbatas ielas pusē uzceltu ēku, kur pirmo stāvu atvēlētu tirdzniecībai, bet pārējos – birojiem vai veselības centriem. Automašīnām tirgū plānots atvēlēt 90 stāvvietas.

Kopējais koncepcijas realizācijas laiks no lēmuma pieņemšanas līdz uzcelšanai būtu apmēram trīs gadus ilgs.

Vēstīts, ka spriešana par Vidzemes tirgus nākotni Rīgas domē sākās 2018. gada vasarā, kad domnieki skatīja lēmumu par visu teritorijā esošo būvju ieguldīšanu "Rīgas Centrāltirgus" pamatkapitālā.

Līdz 2019. gada 31. decembrim Vidzemes tirgus teritoriju iznomāja SIA "Kaufmann Concepts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!