Foto: LETA

Valdība lēmusi, ka vienkāršo pasta sūtījumu saņemšanai pasta nodaļās nebūs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, informē Satiksmes ministrija. Tas paātrinās apkalpošanas laiku un mazinās rindas, kas veidojas pie pasta nodaļām, VAS Latvijas Pasts (LP) ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus Covid-19 pandēmijas ierobežošanai.

Valstī noteiktie epidemioloģiskie drošības pasākumi nosaka, ka LP pasta nodaļā vienam apmeklētājam ir jānodrošina ne mazāk kā 15 m2 no publiski pieejamās telpu platības. Tāpat noteikts, ka pasta nodaļās, kur telpu platība ir mazāka par 15 m2, vienlaikus var atrasties tikai viens apmeklētājs. Liela daļa pasta nodaļu ir mazas un, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, bieži veidojas garas apmeklētāju rindas un drūzmēšanās ārpus pasta pakalpojumu sniegšanas vietām, skaidro ministrijā.

Nosakot, ka vienkāršo pasta sūtījumu saņemšanai pasta nodaļās nebūs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, ievērojami tiks paātrināta sūtījumu saņemšana, tādējādi mazinot apmeklētāju rindas pie pasta nodaļām.

Vienkāršie pasta sūtījumi ir nereģistrēti un neizsekojami pasta sūtījumi, kurus piegādā adresāta pastkastītē (dokumenti un sīki priekšmeti). Tomēr gadījumos, ja pasta sūtījumu nevar ievietot pastkastītē, tas ir jāizņem tuvējā pasta nodaļā, un adresāts par to tiek informēts.

Grozījumi veikti Ministru kabineta 2019. gada 15. oktobra noteikumos Nr. 477 "Prasības vienkāršo, ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu izsniegšanai"" un stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!