Foto: LETA

Apdrošinātājs "Vienna Insurance Group AG" (VIG) ir kļuvis par 100% AAS "BTA Baltic Insurance Company" balsstiesīgo akciju īpašnieku, informē uzņēmums.

Saskatot pozitīvas tendences un perspektīvas Baltijas apdrošināšanas tirgū, VIG pieņēma lēmumu veikt 100% "BTA" akciju iegādi, lai nostiprinātu savas pozīcijas. Līdz ar šo lēmumu VIG iegūst pilnīgu kontroli pār "BTA" darbību visā Baltijā, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Kā liecina "Lursoft" dati, līdz šim VIG piederēja 90,83% apdrošinātāja akciju, bet pārējie 9,17% - "Balcia Insurance".

2020.gada pirmajā pusgadā BTA Baltijā parakstījusi bruto prēmijas 106,7 miljonu eiro apmērā. Atlīdzībās Baltijā izmaksāts 60,1 miljons eiro.

No kopumā 106,7 miljoniem eiro bruto parakstīto prēmiju Baltijā, 41,2 miljoni eiro parakstīti Latvijā, 52,9 miljoni eiro Lietuvā, bet 12,6 miljoni eiro Igaunijā. Kopumā tas ir par 5% Baltijā mazāk nekā tajā pašā laika periodā pērn.

"Šī gada sākumā BTA turpināja īstenot daudzus iepriekš uzsāktos projektus, kas sakārto un uzlabo uzņēmuma iekšējos procesus, padara mūs digitāli spēcīgākus un turpina BTA attīstību. Tas ir bijis par pamatu vairāku nozīmīgu jaunu klientu piesaistīšanā, kas Baltijā kopumā deva mums pieaugumu, piemēram, veselības apdrošināšanas veidā par 7,8%. Savukārt, spējot ātri reaģēt uz klientu vajadzībām un tirgus izmaiņām, tika organizētas dažādas informatīvās kampaņas un veiktas izmaiņas vairākos produktos. Likumsakarīgi, ka ierobežojumu laikā Baltijas iedzīvotāji mazāk pārvietojās ar automašīnām, kas atspoguļojās ne tikai bruto parakstīto prēmiju, bet arī izmaksāto atlīdzību rezultātu samazinājumā. Taču kopumā BTA skatāmies pozitīvi uz pārmaiņām nākotnē. Kā prioritāti esam izvirzījuši iepriekš iesākto projektu turpināšanu," iepriekš uzsvēra "BTA" valdes priekšsēdētājs Volfgangs Štokmaiers (Wolfgang Stockmeyer).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!